Eet, Fitness, Health, Lifestyle, Motiveer, Workout

Een workout buddy

De foto’s in deze blog zijn gemaakt door Kelly van Boven

Alleen trainen kan natuurlijk zo zijn voordelen hebben. Je kunt lekker gefocust blijven, alles op je eigen tempo doen, je eigen intensiteit aan houden en alleen met je eigen training bezig zijn. Helemaal top natuurlijk, maar wist je dat een trainingsbuddy je eigenlijk alleen maar meer motivatie kan geven?

Misschien ga je al een langere tijd naar de sportschool, ben je al fanatiek bezig met andere sporten of misschien ben je nieuw in de hele sportwereld, wil je graag naar de sportschool of beginnen met hardlopen maar kun je de motivatie gewoonweg niet vinden. Iemand met hetzelfde probleem? Zoek elkaar op en zet samen die eerste stap! Het kan je vriendje zijn of misschien je beste vriend/vriendin. Het maakt niets uit! Geloof me, je zult je stukken gemotiveerder en zelfverzekerder voelen.

Voor mensen is het gevoel van ‘alleen zijn’ verschrikkelijk. Ik ken het. Jij kent het waarschijnlijk ook. Ga dit gevoel dan dus vooral uit de weg & zoek iemand met hetzelfde probleem! Door te trainen met een partner, of misschien wel met je partner, zal je eigenlijk alleen maar meer motivatie krijgen. Je kunt elkaar helpen door elkaar aan te moedigen. Wil een oefening niet helemaal lukken? Ga de cheerleader uit hangen en geef jouw vriend of vriendin dat extra zetje in de rug! Probeer elkaar te helpen & elkaar alleen maar naar een hoger niveau te tillen.

Bij sommige oefeningen zoals de squat of het bankdrukken kan het best eng zijn om in je eentje het gewicht omhoog te gooien. Misschien kun je met squats makkelijk 6 herhalingen maken met 50 kilo, maar durf je de 55 kilo gewoon niet aan. Op dit soort moment is het heerlijk om een buddy te hebben, iemand die jou het zelfvertrouwen kan geven en achter je durft te staan om je weer overeind te helpen. Misschien vind jij het wel veel prettiger om mee te doen aan groepslessen zoals BodyPump. Lekker knallen met z’n allen – gemotiveerd raken door de mensen om je heen.

Zo geldt dat ook voor een voedingspatroon. Het is enorm prettig als je samen met iemand je levensstijl kunt delen. Als is het je zus, je moeder of je vriend/vriendin, een gezamenlijke levensstijl is veel makkelijker vol te houden. Op deze manier kun je elkaar steunen, elkaar blijven motiveren en heb je minder snel het gevoel dat je wil op geven. Zoek iemand waar jij je passie mee kunt delen, waar je je begrepen in voelt en waar je je niet alleen in voelt. Samen sta je sterker dan alleen!

Zelf train ik twee tot drie keer per week samen met mijn vriend Kjell. Het is heerlijk om iemand te hebben met wie je niet alleen samen kunt trainen, maar met wie je ook nog eens je levensstijl kunt delen. Samen eten, sporten & elkaar begrijpen vooral. Het is een heerlijk, veilig en vertrouwd gevoel. Als ik bang ben dat ik een bepaald gewicht niet aan kan, weet ik dat hij er voor me is, dat hij me helpt & me aanmoedigt. Wat voel je je daar geweldig van, zeg!

Dus ben je nog op zoek naar Mr./Mrs. Right? Kijk dan maar eens even goed rond in de sportschool. Misschien loopt hij/zij daar wel rond!

Veel liefs, Carmen.

Snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook

IMG_6895

IMG_6663 IMG_6783 IMG_6561

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s