Lifestyle, Motiveer

Imperfect of Perfect?

‘Niemand is perfect’ is een zinnetje wat je waarschijnlijk regelmatig hoort.. Maar wat nou als je het anders bekijkt. Als je nou eens zegt ‘Iedereen is perfect’?

Een mens is van nature geneigd om best hard voor zichzelf te zijn. In plaats van onze positieve dingen te benoemen, hebben we het automatisch vaker over onze ‘imperfecties’. Bah, ik heb striae op mijn benen. Jeetje, die lovehandles mogen ook wel eens weg. Nog steeds geen buikspieren.. Waarom heb ik vet op mijn buik? Waarom staat mijn neus scheef? Onze imperfecties benoemen kunnen we als mensen heel erg goed, maar wat als we het nou eens anders gaan bekijken?

Wat ik de afgelopen tijd heb geleerd is dat ik mezelf ook aardig onderuit kan halen. Ik vind altijd wel iets wat ik minder mooi vind als mezelf, waardoor ik mezelf gelijk als ‘lelijk’ beschouw of als ‘niet goed genoeg’. Waarom? Joost mag het weten. Ik heb een tijd lang gebaald omdat ik gewoon maar geen zichtbare buikspieren kan krijgen, ik ook gewoon een lekkere vetrol heb als ik ga zitten & mijn lovehandles niet weg kan krijgen. Ik heb nou eenmaal vet op die plekken zitten, dit beschouwde ik als dikke vette imperfecties.

STOP. Dat is wat ik tegen mezelf zei. Wat nou als die dingen geen imperfecties zijn, maar juist mijn perfecties? Dingen die mij Carmen maken. Door je mind-set te veranderen kun je zo veel bereiken als mens! Ondanks dat we onszelf gigantisch onderuit kunnen trappen en onzeker kunnen maken, kunnen we onszelf ook weer net zo hard de lucht in gooien en zelfverzekerder maken! Doordat ik anders naar mezelf ben gaan kijken, kan het me vrij weinig schelen dat ik nou eenmaal niet zo’n laag vetpercentage heb als anderen, of een vetrol heb als ik ga zitten, of lovehandles heb. Een laag vetpercentage maakt niet gelukkig, zelfverzekerd naar jezelf kijken wel.

Mijn tip? Geef je zelf dagelijks een complimentje. Durf in de spiegel te kijken & je imperfecties te gaan zien als perfecties. Wees realistisch & kijk niet naar elke man of vrouw met dat ‘perfecte’ fysiek. Het perfecte fysiek bestaat namelijk helemaal niet. Ieder mens is uniek & dat maakt ons juist perfect!

Veel liefs, Carmen

Snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op InstagramBloglovin’ of op Facebook

Advertenties

3 gedachten over “Imperfect of Perfect?”

  1. Reblogged this on tanja beerten and commented:
    Mooi verwoord “‘Niemand is perfect’ is een zinnetje wat je waarschijnlijk regelmatig hoort.. Maar wat nou als je het anders bekijkt. Als je nou eens zegt ‘Iedereen is perfect’?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s