Fitness, Health, Workout

Geen sportschool? Geen probleem!

DSC00219

Je gaat op vakantie en je neemt mee? Je hardloopschoenen? Je dumbells? Je TRX? Of heb je misschien een speeltuin in de buurt waar je ook wat leuks mee kunt? Blijf jij sporten in je vakantie of ga jij voor twee weken heerlijk ontspannen op het strand? Of misschien heb jij even een tijdje geen mogelijkheid tot sporten in een gym.. Wees niet getreurd, er zijn genoeg opties!

Misschien is jouw sportschool wel dicht voor een paar weken of is er gewoon even geen mogelijkheid tot sporten in een sportschool. Deze dingen kunnen allemaal voorkomen, maar zijn zeker weten geen probleem. Tuurlijk kan je fit blijven zonder sportschool! Wist jij bijvoorbeeld dat het trainen op lichaamsgewicht net zo lekker & intensief kan zijn als het trainen met gewichten? En als het lekker weer is, kun je er best eens voor kiezen om die hardloopschoenen uit de kast te pakken!

Als jij graag wilt blijven sporten tijdens je vakantie is dat niet iets wat een probleem hoeft te zijn, er zijn namelijk genoeg oefeningen die je kunt doen zonder gewicht. Neem de squat, de walking lunges, de hip thrust, de push ups noem het maar op! De keuze is letterlijk reuze, sporten & genieten – het kan allebei. Door bijvoorbeeld meer herhalingen te maken bij elke oefening en minder rust te houden tussen elke oefening, verhoog je je intensiteit waardoor je hartslag de lucht in zal gaan en je dus uiteindelijk net zo’n intensieve training kunt hebben als in de sportschool!

Probeer bijvoorbeeld eens een interval circuitje: Je hebt 6 oefeningen, elke oefening doe je 30 seconden en daarna ga je door naar de volgende oefening. Als je alle 6 de oefeningen gedaan hebt, pak je 60 seconden rust en dan begin je weer opnieuw! Dit doe je 4 of 5 keer. Op deze manier blijft je intensiteit & je hartslag hoor, werk je aan zowel je kracht als je conditie en ga je lekker kapot! Achteraf voel je je plakkerig, vies, bezweet maar ook heel erg voldaan. Wat wil je nou nog meer?

Toevalling konden Kjell & Ik wel een aantal dingen meenemen op vakantie – zo hadden wij een stang bij ons met wat gewichten. Hier onder zien jullie mijn vakantie sport schema! Veel van de oefeningen in dit schema kun je ook op lichaamsgewicht doen! Zoals de oefeningen voor de benen, buik & de borst (pushups) kun je prima doen zonder gewichten – maar improviseren is natuurlijk ook leuk. Pak eens een paar zware tassen voor wat bicep curls, een dik boek om je shoulder press mee te doen of je rug mee te trainen. Gebruik vooral je fantasie, da’s best leuk weet je!
————————————————————————-
DAG 1:
Warming up; 2 minuten touwtje springen, jumping jacks & hakken-billen.
Squats
Hip Thrust
Barbell Row
Hyper extension
Push ups
Dumbbell Bicep Curl
Skull crushers & overhead met schijf
Dumbell shoulder press & dumbbell raise
Hanging leg raises & Wheel roll outs
Standing Russian Twist
HIIT deel: Jump squats, jump lunges, touwtje springen, jumping jacks 4x 30 seconden – 1 minuut rust = 12 minuten.

DAG 2:
Warming up; 2 minuten touwtje springen, jumping jacks & hakken-billen.
Lunges
Stiff leg deadlifts
Single dumbbell row
Pull ups
Bench press
Barbell curl
Dumbell tricep extension & dips
Upright row
Reverse crunch
Planken
HIIT deel: Jump squats, jump lunges, touwtje springen, jumping jacks 4x 30 seconden – 1 minuut rust = 12 minuten.

DAG 3:
Warming up; 2 minuten touwtje springen, jumping jacks & hakken-billen.
Front Squats
Good mornings
Back reverse fly’s
Clean & Press / Barbell Row
Fly’s
Dumbbell side raise
Militairy Press
Concentration curl & Hammer curl
Tricep bench press
Farmer Walks & Side bends
HIIT deel: Jump squats, jump lunges, touwtje springen, jumping jacks 4x 30 seconden – 1 minuut rust = 12 minuten.
————————————————————————————-

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om tijdens je vakantie gewoon lekker met een goed boek op een lig stoel te gaan liggen.. ik geef je groot gelijk. Vakantie is vakantie, toch?

Veel liefs, Carmen.

Snel op de hoogte zijn van de nieuwste blogs, recepten, video’s of acties? Volg me dan op Bloglovin’ of op Facebook

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s