Eet, Lunch, Review

High Protein Bread


Broodliefhebber meldt zich. Ik krijg vaak de vraag of ik wel brood eet. Ja, ik eet gewoon brood. Waarom? Omdat het lekker is en ik het persoonlijk niet nodig vind dat je het uit je voedingspatroon schrapt – tenzij je natuurlijk niet tegen gluten kan en het dus om gezondheidsredenen doet – dan heb ik niks gezegd. Brood is lekker en daarom vind ik het ook leuk om brood te testen. Zoals het nieuwe Protein Bread van Body & Fit!

Structuur & Smaaklow_carb_protein_bread_1
Structuur van brood. Erg belangrijk. Is het klef, niet te kauwen of misschien heel erg droog. De vraag van vandaag; antwoord; ruw. Denk ik.. Ik vond het brood qua structuur redelijk vergelijkbaar met roggebrood. Ik ben groot fan van roggebrood, dus dat komt bij mij altijd wel goed aan! Toch is de smaak totaal anders dan roggebrood. In het brood zitten havervlokken, lijnzaad en wat noten verwerkt, zodat je er lekker op kunt kauwen maar ook goed vol van raakt! Het brood zit vol met vezels en vult dus goed. Het brood voelt wat ‘vettig’ aan, maar is het totaal niet.

Qua smaak; YUMM. Zoals ik al aan gaf; qua smaak niet te vergelijken met roggebrood, maar ook niet met normaal brood. Ik vind de smaak van noten & het lijnzaad in het brood erg lekker en het feit dat het brood niet erg zout smaakt, wat ik bij sommige boterhammen wel zo ervaar. De boterham heeft geen krokant korstje, maar is wat ‘sappiger’ of kleffer. Dit ervaar ik echter niet zo als ik een hapje neem, dan is het gewoon prima weg te kauwen en erg lekker!

 

BF_Protein-bread_1Voedingswaarden
Eiwitten yayyy! Dit brood zit vol met eiwitten, maar liefst 22 gram eiwitten per 100 gram (2 sneetjes). Voor mensen die bijvoorbeeld wat minder koolhydraten willen eten, is dit brood erg geschikt. Per 100 gram zit er maar 7,5 gram koolhydraten in, dat wil dus zeggen dat er per sneetje maar 3,75 gram koolhydraten in zit. Suikers; nauwelijks. Maar 0,4 gram per sneetje! Het brood bevat per 100 gram maar 13,1 gram vet, deze vetten komen uit de noten en zaden die verwerkt worden in het brood. Alleen maar gezonde vetten dus! Verder zitten er veel vezels in het brood, wat goed is voor de stoelgang. Hopsakee.

Dit brood is niet geschikt voor mensen met een gluten allergie! Ook kan het brood sporen bevatten van lactose, soja & noten.

Ook bestellen? Klik snel op de banner onder aan deze pagina!

Veel liefs, Carmen.

Je kunt me ook volgen op mijn Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

 

 

Advertenties

Een gedachte over “High Protein Bread”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s