Fitness, Health, Review, Workout

Foam roller


Ik foam roll, jij foam rollt, wij hebben gefoamrollt? Je kent hem vast, de foamroller. Waar is dat ding nou eigenlijk goed voor?

Wat is een foam roller?
Een foam roller is eigenlijk een product waarmee je jezelf kunt als het ware op een minder prettige manier kunt masseren – ja, het doet pijn. Door de foam roller te gebruiken zoek je de trigger points op in je spier, waardoor je ‘knoopjes’ uit je spieren kunt verwijderen en het herstel van de spier bevordert. De ‘knoopjes’ zelf worden de trigger points genoemd. Deze ontstaan doordat het laagje wat de spieren, botten, organen & zenuwen omhult (het bindweefsel) beschadigt door bijvoorbeeld zware kracht training. Het beschadigde bind weefsel wordt op een bepaald punt wat dikker. Dit is de spierpijn die je kunt voelen na een training. De dikke gedeeltes in het bindweefsel zijn de trigger points of wel ‘knoopjes’ die je kunt voelen.

Waar is een foam roller goed voor?
Door te foam rollen – is dat een werkwoord? – kun je jezelf een soort massage geven waardoor je de trigger points/knoopjes herstelt. De spieren zullen ontspannen en er zal meer bloed door de spieren heen stromen waardoor de spieren meer zuurstof krijgen en het herstel van de spier wordt bevorderd. Je zult dus minder spierpijn hebben, je flexibiliteit van de spier verbeteren, blessures in de spieren voorkomen & achteraf een fijner en meer ontspannen gevoel hebben in je spieren.

Hoe moet je foam rollen?
De foam roller kun je eigenlijk voor elke spier van je lichaam wel gebruiken. Zelf gebruik ik hem altijd na het hardlopen of na het trainen van mijn benen / billen. Bij het gebruiken van een foam roller is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk druk uit oefent op je trigger point. Bijvoorbeeld; je hamstring. Leg je hamstring op de foam roller, plaats je andere been óver de been die op de roller licht, haal je billen van de grond & ROLIN’ ROLIN’ ROLIN’! Ja, als je het goed doet, doet het doet pijn. Dit komt omdat je nu precies je trigger point pakt. Voor elke spiergroep geld eigenlijk hetzelfde, zorg dat de roller precies over het trigger point heen rolt en zorg dat hier de druk op ligt. Hou alleen je handen aan de grond, voor de rest moet je lichaam eigenlijk los komen.

Gebruik de foam roller na het doen van kracht training & je zult zeker weten voelen dat het helpt! Oh ja, huilen mag. Het doet echt pijn, haha.

Ook een foam roller kopen? Klik dan op de banner onder aan deze blog, nu zelfs met 10% KORTING!

Veel liefs, Carmen.

Je kunt me ook volgen op mijn Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s