Ren

We Run Amsterdam 2015

IMG_5961
Trainingen
De voorbereidingen naar de race toe waren niet echt geweldig. Ik stelde mijn runs uit, had geen zin en als ik wel ging waren het maar korte afstanden. Een 5 of een 6 km wilde nog wel, maar een 7 of 8 km was een zeldzaam iets. Uiteindelijk is de verste afstand van mijn trainingen 8,5 km geweest. Een 10 KM heb ik niet gelopen ter voorbereiding van de run – alleen vorig jaar, tijdens de Marktstadrun. Mijn PR op de 10 KM stond op 58 minuten. De week voor 16 mei was een moeizaam weekje. Ik heb een 7 & een 5 KM gelopen – met moeite. Onwijs zware benen, mijn ademhaling kreeg ik maar niet onder controle en ik had gewoon geen zin. Conclusie; mijn voorbereidingen waren zooi.

Race Day
Oh nee hé, vandaag is het zo ver. Dit is de gedachte die door me heen gaat als ik wakker wordt. Ik ben bang, zenuwachtig. Ik zie er tegen op maar heb er eigenlijk ook onwijs zin in. Ik ben bij mijn vriend, dus nog even stoom afblazen in de sportschool die ochtend. Een rustige bicep & borst training – even de zenuwen eruit proberen te pompen. Zonder succes natuurlijk, mijn training ging niet zo lekker en ik ben nog steeds zenuwachtig. Eten, niet vergeten te eten. Als ik zenuwachtig ben heb ik altijd óf heel veel honger – of géén honger. Dat laatste was die dag het geval. Wat moet ik eigenlijk eten? Oké gewoon wat je normaal ook doet, dan komt het goed.

Before Count Down
Tijd om te gaan! Nog even alles na checken, tas ingepakt, kleren aan, schone kleren mee, reepje voor als ik honger krijg, check check dubbel check. Oké we kunnen. Gelukkig hoefde ik niet alleen, want mijn lieve papa, lieve mama en lief vriendje gingen met me mee om me aan te moedigen! Eenmaal aangekomen in bij het Olympisch Stadion in Amsterdam, werd ik doorverwezen naar de Oyster Club achter het stadion. Omdat ik tot de bloggers & VIP’s behoorde, werd ik met een aantal medebloggers daar verwacht om 19:30. Leuk! Al die blog & Instagram dames nog even zien van te voren! Gelukkig ben ik niet de enige die nerveus is. De race begint bijna. Nog even wat leuke fotootjes maken, mensen succes wensen en door voor de warming up door Alex. Na de warming up direct naar Startvak 1, waar de bloggers mochten starten.

The Race
10, 9, 8 .. oh shit ik moet plassen .. 7, 6, 5 … is mijn horloge wel goed ingesteld? … 4, 3, 2, 1. GOOOOOO! Daar gingen we dan. 6000 dames op weg naar hun snelste 10 KM ooit. Rustig, rustig Carmen. Niet te hard van stapel willen gaan.. rustig aan doen. Mijn eigen tempo lopen. Dat was wat ik moest doen. Normaal loop ik ongeveer 5’30 per kilometer, dus laten we nu gewoon een lekker tempo zoeken. Hé.. al 1 km gehad. De tijd vloog en wat was het GENIETEN! Al die mensen langs de kant WOW! Ik heb een tempo gevonden, ja dit loopt lekker. Ik word van alle kanten ingehaald maar dat maakt niet uit. Dit is MIJN race  en die gaat verrassend goed! Het 5 km bordje is in zicht en ik durf op mijn horloge te kijken 26:20 – WAT?! Zo snel ben ik nog NOOIT geweest! Ik kijk op mijn Nike Running app en zie dat ik vlieg – ik zit op een pace van 5’16 WAUW!

The Finish
Het 9 KM bordje is in zicht. Mijn doel is om hem binnen 60 minuten te lopen – 55 minuten zou leuk zijn. Ik kijk op mijn horloge & zie de tijd. 47:37 WAUW! Dit gaat me lukken! Kjell, papa & mama staan langs de kant – kei en keihard te juichen.  ‘VIER MINUUT ZEVENENVEERTIG’ roep ik – dat was mijn pace op dat moment voor de laatste kilometer. Ik loop de finish lijn over, kijk op mijn horloge en zie daar 52:14 staan. Mijn snelste 10 kilometer OOIT !!! Wauw. Ik vlieg mijn ouders & mijn vriend in de armen. Geef ze een enorme dikke kus en deel mijn blijdschap met ze. Nu terug naar de VIP ruimte – waar gewoon SUSHI voor ons klaar stond -, snel omkleden en naar huis.

Ondertussen ben ik nog steeds ENORM aan het nagenieten en heb ik ook gigantische spierpijn in mijn kuiten. Maar – dit was het waard. Wat een run, tot volgend jaar Nike! Zie ik jou volgend jaar ook weer?

Veel liefs, Carmen.

Je kunt me ook volgen op mijn Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

IMG_5778

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s