Fitness & Health, Motiveer

Struggles

Healthy-Food-Vs-Junk-Food-Royalty
Moeilijke tijden. Iedereen heeft ze, die verrekte ups & downs. Gatverdamme, gek word je er van. Hoe ga je daar mee om en hoe kom je er van af? Ik kan nu wel een blog vol met tips & tricks gaan schrijven over dit fenomeen, maar om heel eerlijk te zijn; Ik weet het zelf ook niet. Ik zit zelf ook in de achtbaan van emoties en struggles. Ver-schri-kke-lijk.

The Struggle. Je wilt er goed uit zien, met een bonk van zelfvertrouwen over het strand lopen, het liefst hier en daar wat lijntjes op je buik – de welbekende abs – en daarnaast eet je het liefst een volledige Tony Chocolonely reep in je ééntje op, ofzo. Ja, daar gaan we al. Eet je de reep, of eet je hem niet? Nou overdreef ik natuurlijk wel een beetje, een hele reep chocola in één keer op eten is misschien een beetje té maar jullie snappen mijn vergelijking. Toch? Dingen die je moet laten schieten. Dingen die je moet overslaan en dingen waar je ‘nee’ tegen moet zeggen. Ben je bereid om dit op te geven? Om sacrifices te maken?

Dit is iets wat mij onwijs heeft bezig gehouden de afgelopen weken. Ik merkte dat ik steeds meer ‘zin’ had in dingen die ik van mezelf ‘niet mocht’. Lag er een pakje bastogne koekjes in de la, kwam daar dat stemmetje weer naar boven ‘Nee Carmen, zaterdag is het cheatday. Dan mag je weer’. Vervolgens negeerde ik het warme gevoel wat het koekje mij gaf en was het die zaterdag volledig raak. Het bleef niet bij een cheatmeal, maar bij een volledige cheatday waar ik van MOEST en ZOU genieten.

Op zich is er niks mis met een cheatmeal, maar om jezelf nou helemaal vol te vreten alleen omdat het cheatday is. Nee, ik denk niet dat dat de bedoeling is van het hele gebeuren. Balans vinden, dat is belangrijk en vooral een levensstijl vinden die bij jou PAST. Een levensstijl waarvan je weet dat je dit je leven lang vol kan houden, waar je je prettig en vooral waar je je gelukkig bij voelt. Mijn antwoord op de vraag of ik dingen wil opgeven, of ik bereid ben aanpassingen te maken voor mijn lichaam? Nee, niet in zoverre.

Daarom heb ik besloten om wat meer de balans op te zoeken en mezelf ook wat vaker iets ‘ongezonds’ te gunnen. Ook gewoon een bastogne koekje pakken wanneer ik daar zin in heb. Niet meer gefixeerd zijn op ‘Ik wil altijd gezond eten’ maar echt een goede balans vinden en me daar ook prettig bij voelen! Dit is zeker ook al een part of the progress. Daarnaast-  ik voel me liever BLIJ met mijn lichaam en GEWELDIG in mijn koppie, dan dat ik me GEWELDIG voel in mijn lichaam, maar alleen maar BLIJ in mijn koppie.

Mentaal staat op 1 bij mij, dan maar iets minder abs en een wat hoger vetpercentage. Als ik maar gelukkig ben met mijn levensstijl – en een goede balans heb, gewoon lekker in mijn vel zit en iets gevonden heb wat bij me past! Ik wil gewoon houden van wat ik doe. En dat is sporten, lachen, gek doen en genieten van voeding. Zowel gezonde – als iets minder gezonde voeding!

Natuurlijk helpt een goed lichaam ook wel mee aan een positieve mind-set; maar zou jij je prettig voelen als je een geweldig lichaam zou hebben, maar totaal niet blij bent met je verdere levensstijl?

Veel liefs, Carmen.

Deze blog is geïnspireerd door mijn grootste motivatie, steun en liefde; Kjell — Dankjewel dat je me altijd weer vrolijk maakt en me van mezelf laat houden. 

Je kunt me ook volgen op mijn Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

 

 

 

Healthy-Food-Vs-Junk-Food-Royalty

Struggles. Everyone has them, those damn ups & downs. Iegh, it drives you insane. How do you deal with it and how to get rid of it? I can write a super long blog filled with tips & tricks about this thingie, but to be very freakin’ honest; I have no clue myself. I am at that stupid roller coaster of emotions and struggles as well. Ho-rri-ble.

The Struggle. You wanna look good, walk on the beach with LOTS of confidence, specially with some lines on your tummy – the wel known abs – and besides you rather eat a whole cup of Ben & Jerry’s on your own, or something. Yes, there we go. Do you eat the whole bucket, or you don’t? I am kind of over reacting a bit at the moment, a whole bucket of Ben & Jerry’s is maybe a little bit too much but you understand my point. Right? Things you have to say no to. Thing you can’t do or thing you have to skip only because of that dream body. Are you willing to give this up? Are you willing to make any sacrifices?

This is something what was on my mind for the last few weeks. I noticed that I was more and more in the mood for food I did not allow myself to eat. Were there some chocolate chip cookies in the cookie box, was there that stupid voice ‘No Carmen, Saturday it’s Cheatday. Then It’s your time’. I ignored the warm feeling of the cookie and next saturday shit was totally on. It did not stick to a cheat meal, but to a complete cheat day which I HAD to ENJOY so so so freakin’ much.

There is nothing wering with a cheatmeal, but to eat everything you can see only because it is cheat day.. No, I don’t think that’s the point of it. Finding balance, that is important. Finding a lifestyle which fits you and where you feel comfortable with. A lifestyle which you are able to keep for the rest of your life, where you feel happy and lucky with. My answer on the questions above. Am I willing to make sacrifices, to give op certain things? No, not in that way.

That is way I decided to find more balance and to allow myself to eat something ‘unhealthy’ every now and then. Just grab that Chocolate Chip Cookie if you wanna have it. Don’t think to much in the ‘I wanna eat healthy all the time’ but find a real good balance and feel comfortable with it as well! This is also part of the progress for me. Besides – I rather feel HAPPY with my body and AMAZING in my head, than that I feel AMAZING in my body, but only HAPPY in my head.

My mental state is number 1, then a little bit less abs and a bit of a higher body fat percentage. If I feel happy with my lifestyle – and I found a good balance, feel comfortable in my skin and found something which fits me –  I feel great! I just want to enjoy everything I can do. Working out, laughing, being crazy and enjoy nutrition – the healthy and less healthy nutrition.

Of course it might help a good body as well to a positive mind-set; but would you feel happy if you have a great body but you are totally not happy with your further lifestyle?

Much love, Carmen.

This blog is inspired by my biggest motivation, support and love; Kjell — Thank you for always cheering me up and letting me love myself. 

You can also follow me on my Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

 

Advertenties

6 gedachten over “Struggles”

  1. Heel herkenbaar. Maar je maakt de juiste keuze door te kiezen om je goed te voelen. Je kan nog zo’n killer sixpack hebben maar als het in je hoofd niet lekker zit, geeft dat toch geen voldoening.

    Je bent een inspiratie.

  2. Heel herkenbaar en het helpt inderdaad om gewoon af en toe een koekje te eten heb ik gemerkt,….en er schandalig van te genieten,…

  3. Inderdaad, ik ben blij dat er ook een keer een sporter schrijft over zoiets. Dit wordt soms te weinig besproken! 😉 Zelf heb ik het daar ook vaak lastig mee wat dan soms gepaard gaat met vreetbuien. En als ik dan eens iets ongezond eet op een dag, denk ik altijd meteen dat mijn hele dag om zeep is, terwijl dat natuurlijk niet is met als gevolg dat ik alles opeet wat er maar te vinden is en me slecht voel erna. Naast een fysieke uitdaging is er een toch ook een groot deel mentaal. Ik bewonder alvast je ingesteldheid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s