Fitness & Health, Motiveer

Summerproof

IMG_4006
Gister zag ik op de blog EarlyMornings.nl van Kaneesha een stukje voorbij komen waarbij zij even terug blikte naar haar doelen. Ben ik summer proof? Haar antwoord was nee. Zelf vind ik dat ze er goed uit ziet, maar natuurlijk moet je je zelf ook goed voelen ik je lichaam! Ik stelde mezelf ook deze vraag. Mijn antwoord? Lees snel verder!

Aan het begin van dit jaar schreef ik een blog waarin ik terug blikte naar 2014. Helaas is het me niet gelukt om toen mijn doel bereiken; 5% dalen in mijn vet percentage. Ik heb van alles geprobeerd, maar je kent het wel; het kan niet snel genoeg gaan. Werkte het één niet, dan ging ik wel over op het ander. Tja.. zo kom je er natuurlijk nooit. Ik was natuurlijk al ver gekomen! Ik bedoel ik ben 15 kilo afgevallen alleen maar door mijn voeding aan te passen, en heb vervolgens flink wat spiertjes weten op te bouwen. Maar was ik tevreden eind 2014? Nope, dat was ik niet.

2015 – het zelfde doel. 5% dalen in vet, maar zo veel mogelijk spiermassa behouden, het liefst nog wat er bij. Gaat dat lukken? Hell yeah! Tot nu toe ben ik in 3 maanden al 3% vet gedaald en ben ik 1,1 KG spier aangekomen, hatseflats zo doen we dat. Ik zit op dit moment op het zelfde vetpercentage als vorig jaar juni – het enige verschil is dat ik toen 52 kilo woog en nu 56 kilo. Whoopwhoop! Hoe? Volhouden, geduld hebben en je voeding op orde hebben. Ik denk dat voeding het lastigste gedeelte is. Wil je afvallen, dan zul je een negatieve energie balans moeten creëren – of terwijl; minder eten dan dat je op een dag verbrand.

Hoe dat moet? Je kunt ervoor kiezen om te gaan tracken ; Je macro’s en calorieën bijhouden. Of het gewoon een beetje aanvoelen – hier gaat mijn voorkeur naar uit. Probeer je porties iets te verkleinen, neem in plaats van 3 boterhammen bij de lunch 2 boterhammen, neem in plaats van nutella een keertje kipfilet. Heb je zin in een tussendoortje? Neem een lekkere fruitsalade in plaats van die zak chips. Dit zijn de kleine dingetjes die mijn op de rit houden, die mij ertoe hebben gezet om mijn doelen te gaan behalen. Laat vooral niks weg. Eet koolhydraten, eiwitten en ook vetten. Die heb je nodig!

Natuurlijk is sporten ook belangrijk. Maar wat is nou nodig, kracht of cardio? This is up to you. Even de foto hier boven erbij pakken;
Foto 1; Slecht eten & niet sporten.
Foto 2; Slecht eten (en weinig eten) & alleen cardio.
Foto 3; Gezond eten (maar wel te weinig) & kracht training.
Foto 4; Gezond & voldoende eten + Krachttraining & cardio.
Voor mij werkt het dus het beste om beide te combineren. Zoals hierboven genoemd; afvallen is vooral voeding – minder eten dan dat je verbrand op een dag. Met krachttraining bouw je spieren op en zul je strakker in je vel gaan zitten & met cardio verbrand je vet. Kan het allebei tegelijk? Als je het juist aan pakt zeker! Maar dat is echt een kwestie van puzzelen en aanvoelen. Ik kan het, jij kan het ook – maar let wel op; Wat werkt voor mij, werkt misschien niet voor jou!

Dus bij deze het antwoord op de vraag; Carmen, ben je summer proof? Dikke vette JA. Ik zit lekker in me vel, voel me goed en zelfverzekerd – over de meeste punten dan #teamsmallboobs – en heb zin in de zomer! Nog maar 66 dagen te gaan. Don’t dream for it, work for it!  Doe je met me mee?

Veel liefs, Carmen.

Je kunt me ook volgen op mijn Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

 

 

IMG_4006
I was reading the blog EarlyMornings.nl from Kaneesha yesterday, she wrote a blog about her goals and she asked herself the question; Am I summer proof? Her answer was no. I think she looks good, but of course, you have to feel comfortable in your own body as well. I asked myself the same question. My answer? Keep on reading!

At the beginning of this year, I wrote a blog where I looked back to 2014. Unfortunately, I wasn’t able to achieve my goal that year; losing 5% of bodyfat. I’ve tried everything, but I guess everybody knows this; It can’t go any faster. Does the one thing not work, then we’ll try the other. Duhh… Of course you won’t get there that way. I already achieved a lot! I mean, I lost 15 kilos only by changing my nutrition and managed to gain some muscles as well. But was I satisfied at the end of 2014? Nope, I wasn’t.

2015 – The same goal. Losing 5% in bodyfat, but keeping as much muscle mass as possible, even better if I would gain some muscle mass as well. Will I get there? Hell yeah! At the moment I’ve lost 3% in fat in 3 months & gained 1,1 KG of muscle instead. Nice, that’s the way we roll. I am at the same bodyfat percentage at the moment as last year – the only difference is that my weight was 52 kilo’s back then and now it’s 56 kilo’s. Whoopwhoop! How? Just keep going, be patient and be aware of your nutrition. I think that nutrition is the hardest part for everyone. If you wanna lose bodyfat, you should create a negative energy balans – you should eat less then you burn at a day.

How do you do that? You can choose to track your food; tracking macro’s and calories. Or just try to feel it a bit – this is something I would recommend. Try to decrease your intake a bit, instead of 3 sandwiches at lunch, you can also take 2 sandwiches, take chicken instead of nutella. Are you looking for something as a snack? Take a delicious fruit salad instead of that big bag of chips. These are the small things that help my stay on track, the things that helped me to reach my goals. Most important; Don’t leave anything behind. Eat carbohydrates, protein and also fats. You need them! I can do it, so can you!

Of course is working out also important. But what is better, lifting weights or doing cardio? This is up to you. Let’s take a look at the picture above;
Picture 1; Eating bad & No workout.
Picture 2; Eating bad (and way too little) & only cardio.
Picture 3; Eating healthy (but too little) & lifting weights.
Picture 4; Eating healthy & enough + lifting weights & cardio.
For me personally, it works best to do both. Like I said before; losing weight is mostly nutrition – eating less then you burn at a day. With lifting weights you build muscle and you feel more lean and toned & cardio can help you to lose and burn fat. Is it possible to do both? Yes, if you’re doing it the right way! This is really about feeling what works best for you. I can do it, so can you – but remember; What works for me, might not work for you!

So here is the answer of my question; Carmen, are you summer proof? Big fat YES. I feel comfortable in my skin, feel great and self-confident – about most parts of my body then #teamsmallboobs – and I’m super excited for the summer! Just 66 more days to go. Don’t dream for it, work for it! Are you joining me?

Much love, Carmen.

You can also follow me at my Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

 

Advertenties

14 gedachten over “Summerproof”

 1. Hoi, volg jou nu tijdje en ben benieuwd wat jou vetpercentage is… Zit zelf nu op 29 % (ben 7 mnd geleden vevallen:-) en zou ook graag 5% willen zakken in vet!!

  1. Hee Karin,

   Ik noem geen getallen over mijn vet percentage. Niet omdat ik me ervoor schaam ofzo haha maar omdat geen enkele meting hetzelfde is. Bij de ene meting komt er dit getal uit en bij de andere meting komt er een heel ander getal uit. Daarom hou ik het bij 1 meting, die elke maand hetzelfde is zodat ik de progressie kan zien. Hoop dat je dat niet erg vind!

   Liefs!

 2. Goed bezig. Voeding is inderdaad het belangrijkste aspect, zeker als je vet wilt verliezen en zoveel mogelijk spiermassa wilt behouden (of zelfs nog wat erbij winnen).

 3. Hee Carmen,

  Ik wil even zeggen dat ik echt tegen je op kijk! Ik ben zelf ook begonnen met gezond eten en meer sporten. Hopelijk weet ik het vol te houden, maar door te kijken naar dit soort blogs blijf ik gemotiveerd. Je bent een topper!

  xxx

 4. I’m so happy for you that you have found self-confidence ! You seems so much happier since a few weeks ! What made you change your mind in such a good way ? I wish I was proud of my body too.. I’m working out and eating well (at least most of the time ^^) but I still have a lot of inner demons about body image 😦

 5. Hoi Carmen!

  Ik volg je al een tijdje op instagram en je motiveert me echt enorm!
  Ik ben zelf ook bezig met het opbouwen van spiermassa, maar ik ben erg bang om aan te komen in vet… Als ik lees dat jij aankomt in spiermassa en tegelijkertijd je vetpercentage verlaagd, dan vind ik dat superknap!

  Omdat ik vooral inzit over mijn voeding, vroeg ik me af hoeveel jij ongeveer eet. Op onderhoud, daaronder of juist daarboven? Of creëer jij juist je tekort door je cardiotraining? En hoe vaak doe je dat dan ongeveer?

  Groetjes Lena

 6. Hi Carmen! Fijn verhaal! Ik heb precies hetzelfde als jij met gewicht/verpercentage vorig jaar tov nu! Ben ook super blij dat ik nu wat meer weeg in spier, het gaat idd om voldoende gezond (maar niet obsessief) eten en gecombineerde training! Ben blij dat je je nu ook goed voelt! Ik kan me altijd goed in jouw verhalen herkennen, fijn om over te lezen. Met mij gaat het nu ook heel goed dus dan is het leuk om te lezen dat jij je ook heel goed voelt!! 🙂 Die zomer komt helemaal goed!! Liefs, Maaike

 7. Hoi Carmen,

  wauw! knap hoor. ik volg je al een poosje, en eerder ook op My Fitness Pal. Ik track nog dagelijks alle voeding die ik binnen krijg, maar merk dat ik hiermee niet mijn doelen behaal (vetpercentage verlagen), terwijl ik wel alles heb berekend qua macro’s. Vond je het niet ‘eng’ om af te stappen van die controle over je voeding? Ik ben namelijk bang dat als ik stop met tracken, ik toch meer ga eten. Het wordt nu een beetje een obsessie, maar ik wil liever mijn doelen behalen voor de zomer. Hoe pak jij dit aan? Niet bang om veel meer te eten?

  Liefs,
  Arianne

   1. Bedankt! Ik ga het gewoon proberen, en luisteren naar m’n lichaam. Bij jou heeft het in ieder geval een positief effect, super!!

    Liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s