Eet

Eating Out; Yes or No?

IMG_20141215_135442_resized
YESSS. Uit eten gaan is één van de leukste en lekkerste dingen die er is. Gewoon even niet zelf hoeven koken, gewoon genieten van de bediening en van wat je geserveerd krijgt. Van drankjes, tot eten, tot toetjes – oeehhh toetjes -. Ik zeg; geen angst!

Vroeger – een jaar geleden – wilde ik echt vrijwel nooit uit eten. Gezond eten ja, altijd. Niet wetende dat je ook best gezonde keuzes kunt maken als je uit eten gaat. Er zijn een paar redenen waarom ik totaal niet meer bang ben om uit eten te gaan. Deze hangen vrijwel allemaal met elkaar samen, maar het is best goed om dit ook daadwerkelijk te beseffen. Ik zal ze eens even voor jullie behandelen, eens kijken of jullie het met me eens kunnen zijn.

Ten eerste; Uit eten gaan doe je eigenlijk vaak in het weekend in plaats van door de weeks. Mijn tip; plan dan je cheat meal in. Het is slim en goed om één keer in de week een zogenoemde ‘cheat meal’ in te plannen. Door even heel wat anders te eten dan je normaal doet, geef je je metabolisme een boost waardoor je niet in hetzelfde patroontje zult blijven hangen. Nou is het natuurlijk niet de bedoeling om jezelf flink vol te gaan vreten a la vreetbui. Hou het met mate, maar zolang het maar een beetje ongezond is, kun je er de rest van de week weer tegenaan!

Ten tweede; Als je het doet, doe het dan goed. Deze hangt eigenlijk samen met het bovenstaande. Als je uit eten gaat, kun je kiezen voor een gezonde maaltijd, maar je kunt ook gewoon even echt genieten van iets waar je echt zin in hebt. Wil je die pizza? Eet hem. Wil je die chocolade brownie als dessert? Geniet er vooral een beetje extra van. Het is niet erg om jezelf te verwennen. Zeg nou zelf; het is niet leuk toch, als jij daar met je vrienden zit en er tegenop ziet omdat je het liefst nu aan de broccoli had gezeten?

Last but not least; Maak het zelf gezond. Tegenwoordig heb je bij veel restaurants ook salades op de kaart staan. Als je toch wel een keertje door de weeks uit eten gaat of gewoon geen zin hebt in die hamburger, kun je ook gewoon een salade nemen bijvoorbeeld. Of een stukje vlees misschien, met wat groentes erbij en de dressing apart. Je hoeft niet die aardappeltjes of frietjes op te scheppen als je ze niet wilt. Een biologisch tentje, ook nog een idee. Voor de lunch een lekker salade of broodje geitenkaas met honing, mmmmm! Maak het gezond als jij dat graag wilt.

Als ik door de weeks uit eten ga, kies ik vaak voor optie nummero 3. Ik hou sowieso van salades, dus hier gaat meestal mijn voorkeur naar uit als ik uit eten ga. Hoewel ik van een lekkere pizza eens in de zoveel tijd ook echt niet vies ben hoor, dus dat word dan gewoon mijn ‘cheat meal’!

Liefs, Carmen

Je kunt me ook volgen op mijn Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

IMG_20141215_135442_resized

YESSS. Going out for dinner is one of the nicest and most delicious things in the world. No worries about what you have to cook that eve, enjoy the service and all the nice drinks, food and desserts – oehhh desserts – they bring you. I say; no worries!

Last year, I really did not want to eat out. Healthy eating, yes always. Not knowing that it truly is possible to make healthy choices when you’re eating out. There are a couple of reasons why I am not afraid anymore to eat somewhere else. These – three – things have a lot in comment, but it is pretty good to realise these things. I’ll share them with you, let’s see if you guys can agree with me.

At first; Going out for dinner is something you often do in the weekend. My tip; plan in your cheat meal. It is smart and good to give yourself a treat once a week, the well known ‘cheat meal’. By eating something really different then you normally do, you can give your metabolism a boost which will prevent your body from getting in the same pattern. Of course, you should not completely stuff yourself full with all the bad food there. Keep it with measure, but as long as it is a bit unhealthy, it is easier to stay on track the rest of the week!

Second; If you do it, do it good. This one is actually a bit the same as the one before. If you’re going out for dinner, you can choose a healthy meal, but you can also choose something you really want to eat and enjoy it to the max. Do you want that pizza? Eat it. Do you want that chocolate brownie as a dessert? Enjoy it a little bit more this time. It is not a bad thing to reward yourself a little. And admit it; it isn’t fun right, if you’re sitting there with all your friend and you’re in a bad mood because you wanted to eat broccoli?

Last but not least; Make it healthy yourself. Nowadays you have a lot of healthy choices in restaurants like salads. If you are going out for dinner outside the weekend or you’re just not in the mood for that hamburger, you can also take a salad or something. Or maybe a piece of meat, with some vegetables and the sauce at the side. You don’t have to eat those potatoes or fries if you don’t want to. An organic restaurant, also an idea. For the lunch maybe a nice salad or a piece of whole wheat bread with goat cheese and honey, mmmmm. Make it healthy if you want.

When I’m eating out outside of the weekend, I often pick option number 3. I really love salads, so most of the time this is what I do when I’m eating out. But, I like pizza or fries as well once in a while, so I count that as my ‘cheat meal’ then!

Much love, Carmen.

You can also follow me on my Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s