Eet, Fitness, Health, Lifestyle, Motiveer, Workout

Whatcha doooooing?

IMG_2377
Joehoe, Carmen. Hallo? BEN JE DAAR?
Ja, ja, hier ben ik. Drukjes enzo. Lekker bezig gewoon, snap je! En wat spook jij allemaal uit dan in het dagelijks leven? Nou, zal ik daar eens even een volledige blog over schrijven. Want ik leef nog hoor, actief en spring levend. YAY!

Zoals jullie weten en hebben gemerkt heb ik de afgelopen maand/paar weken even iets minder geblogt. Ik vind het leuk, maar ik had gewoon even tijd voor mezelf nodig om even wat dingen op de rit te krijgen. Het ging vooral om school, voeding, en sporten. Het was tijd om een vervolgopleiding te kiezen, ik had mijn laatste tentamenweken en ik zag gewoon door de bomen het bos niet meer. Vervelend is dat, als je iets heel graag wil maar gewoon er even geen houvast op kunt krijgen.

Op dit moment ben ik een havo studentje. Ik heb twee jaar MBO gevolgd, maar dit was geen leuke studie, dus ik koos ervoor om mijn havo te halen. Ik had geen idee wat ik anders moest doen. Ik besloot om deeltijd te gaan doen. Ik had net mijn depressieve jaren achter de rug en zat in mijn herstel periode, dus 8 vakken havo 4 + 5 in één jaar. Nope, that ain’t gonna happen. Eerst de ene vier, dan de andere vier. Op dit moment ben ik mijn laatste vakken aan het afronden, dus het is tijd om een opleiding te kiezen. Na lang wikken en wegen heb ik eindelijk een keuze gemaakt; BYE BYE SCHOOL. Ik ga niet meer naar school. Lekker voor me. Ik heb besloten om beroepscursssen te gaan volgen. Gewichtsconsulent & Fitnesstrainer A. Binnen een jaar klaar en de diploma’s te pakken die ik nodig heb! Deze curussen kan ik tegelijk doen en gewoon vanuit huis! Daarnaast kan ik heerlijk blijven sporten, werken bij B&B & bloggen. YAY!

Dan over naar het voedingsgedeelte. Die verdomde macro’s. Super prettig omdat je weet dat je genoeg binnen krijgt, maar het werd gewoon een obsessie voor mij. Ik kon niet meer genieten van voeding zoals ik deed, dat is wel het laatste wat ik wilde. Tijd om ermee te stoppen en te LUISTEREN naar mijn lichaam. Heb ik te weinig energie? Meer koolhydraten. Gaat mijn kracht achteruit? Meer eiwitten. Het is gewoon een kwestie van aanvoelen en het gaat echt zó goed kan ik je vertellen! Door het tellen van macro’s heb ik geleerd hoeveel ik ongeveer binnen moet krijgen, ik volg mijn gevoel en ik merk dat ik me een stuk prettiger en lekkerder voel op deze manier. HATSEFLATS. Handig dat mijn werk er ook wel op aan sluit. Natuurlijk werk ik nog steeds 2/3 dagen in de week bij Bagels&Beans in Zwolle, kom je snel eens eten?

Nou als kers op de taart het sporten. Echt hoor, wat gaat dat lekker op het moment! Ik heb eindelijk een juiste balans gevonden tussen kracht en cardio. Ik lift nu 4 keer in de week en 2 tot 3 keer cardio in de week. Wel vóór het ontbijt. Mm, say whut? Cardio voor het ontbijt heeft zo zijn voordelen en nadelen. Voordeel; je hebt nog geen calorieën gehad die dag, dus in plaats van je eten te verbranden, ga je je vet verbranden. Dit doe ik alleen als ik een half uur cardio ga doen, bijvoorbeeld 5 / 6 km hardlopen. Ga ik langer, dan eet ik van te voren een banaan. Nadeel; je moet dit kunnen! Als je niet zo sterk bent als in snel flauwvallen als je FOOD nodig hebt; Don’t do it. Én juist omdat je nog niks hebt gegeten, zul je ook een gedeelte van je spiermassa kunnen verbranden. Genoeg eiwitten eten dus! Mijn progressie gaat hard. Mijn vetpercentage daalt, terwijl mijn spiermassa groeit. Binnenkort krijg ik een nieuw trainingsschema van mijn vriend, dan zal ik hier wat dieper op in gaan.

KLEINE UPDATE: Blijkbaar ben ik niet helemaal duidelijk geweest, aangezien ik van iemand een berichtje kreeg dat ik flink verkeerde informatie aan het geven ben. Van cardio doen voor het ontbijt val je niet af – van een negatieve energiebalans creëren val je af! Het kan alleen je vetverbranding wat stimuleren omdat je dus nog niets gegeten hebt. Daarnaast is het natuurlijk wel belangrijk dat je meer verbruikt dan dat je eet – is dit niet het geval, dan kom je natuurlijk alsnog aan. Begrijp me dus niet verkeerd, door alleen dit te doen ga je er natuurlijk niet komen! Daarnaast zijn naast eiwitten ook andere voedingsstoffen wil je geen spiermassa verliezen, uit mijn eigen ervaring voel ik alleen wel dat hoog in eiwitten zitten zeker een voordeel is! 

Voor nu ga ik mijn koffie op drinken – God ja, ik ben begonnen met koffie -, mijn lunch maken en daar de sportschool voor wat AWESOMENESSS. Snel; Een blog over hoe ik me voorbereid op de ZOMER. 

Veel liefs, Carmen.

Je kunt me ook volgen op mijn Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

 

 

 

IMG_2377
Joehoe, Carmen. Hello? ARE YOU THERE? Yes, yes, here I am. Pretty busy at the moment. Just nice and busy, you get it! And what are you doing in daily life? Well, shall I write a whole blog about that for you guys. Because yes, I am alive. Active and super alive. YAY!

As you might noticed, I’ve blogged a bit less for the past month/couple of weekes then normal. I like it, but I just needed a bit more time for myself you make some things clear and get some stuff out of my head. It was more about school, nutrition and working out. I had to choose an education for after the summer, it was my last exam week before the finals and I just drove myself crazy. Such a crappy feeling, when you want something super bad, but you don’t know how.

The school system in The Netherlands is super hard to explain, so I’m trying to keep it simple and I hope you’d understand. At the moment I’m finishing my ‘havo’. That is sort of High School, but then we have different levels. You can call havo level 5. I already finished level 4 and then I went to college, I did not like that education, so I choose to go for level 5. I became a parttime student, I just came out of my depression so I did not want to go for 8 subjects straight. I finished four subjects, no I’m finishing the other four, so it’s time to choose and education at university. After thinking about it for a long long time I’ve made my decision; BYE BYE SCHOOL. I’m not going to school anymore. I decided to follow some classes for Nutritionist and Fitness Trainer. I’ll be done in one year and then I’ve got the diploma’s I need. I can do these classes from my own home and at the same time! Besides I can keep working out, working at B&B and blogging!

And now the nutrition part. Those damn macro’s. Super nice at one side cause you know you eat enough, but it just became an obsession for me. I couldn’t enjoy food and nutrition the way I used to, that was for real the last thing I wanted. Time to quit and to LISTEN to my body. Am I low in energy? More carbohydrates. Am I losing strength? More protein. It is just about feeling what your body needs, get to know your body and this is going super well actually! By counting macro’s I’ve learned how much I need to eat and how much carbs, fats and protein I need. I’m following my body and feeling and I feel a lot better this way. HOORAY. Pretty nice that my work is kind of set for the same. Of course I still work at Bagels & Beans Zwolle 2/3 times a week. So don’t hestitate to visit if you’re close!

Well as icing on the cake; the workouts. For real this is going great! I finally found a balance between lifting and cardio. I lift 4 times a week and I do cardio 2 to 3 times a week. This before breakfast though. Mm, say whut? Cardio before breakfast has it’s advantages and disadvantages. Advantage; you haven’t consumed any calories that day, so instead of burning the calories of your food, you’ll burn fat. Disadvantages; you can or you can’t do this. If you are not that strong like, you faint very fast when you need FOOD; Don’t do it. Ánd, because you haven’t consumed any calories, you’ll burn some muscles as well. Eating enough protein would help! My progress though is going super fast at the moment. My bodyfat is getting lower but my muscles are growing. I’m getting my new trainingschedule from my boyfriend soon, so I’ll blog about that later.

LITTLE UPDATE: Apparently I haven’t been completely clear because someone sent me a message that I was giving super wrong information over here. Doing cardio before breakfast won’t make you to lose weight – By a negative energy balans you’ll lose weight! It can only stimulate the fatburning a bit, because you haven’t had something to eat. Besides it is more important to burn more then you eat at a day – If you don’t do that, you’ll still gain weight. Don’t get me wrong, by only doing this you won’t get there! Besides you also need more nutition then only protein if you don’t want to lose any muscles, from my own experience I can feel that eating a lot of protein is definitely a benefit! 

 

For now, I’m going to drink my coffee – Yes, I started drinking coffee -, making some lunch and hit the gym for some AWESOMENESSS. Soon; A blog about how I get SUMMER ready! 

Much love, Carmen.

You can also follow me on my Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

 

Advertenties

2 gedachten over “Whatcha doooooing?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s