Eet

CHEATMEALS

timthumb
HET IS ZATERDAG. Dat betekend dus dat ik eens eventjes straks ga genieten van een welverdiende ´cheat meal´. Eigenlijk heb ik meer een beetje een kleine ‘cheat day’. Even een keertje afstappen van het gezonde voedsel. Dit hoort namelijk ook gewoon bij mijn levensstijl. Gezond eten is gewoon lekker & leuk, maar jezelf verwennen met een vette hap is ook OKÉ!

Even terug naar het ‘welverdiende’ wat ik net noemde. Ja, want ik verdien deze maaltijd gewoon kei hard. Nu ga ik mezelf even een aantal schouderklopjes geven, maar dat mag best ook wel eens toch? Nou ik werk namelijk keihard. Ik sta ten minste vier keer per week te zweten in de sportschool, ik werk drie dagen in de week in de horeca wat best wel veel energie kost en daarnaast doe ik ook nog eens 2x in de week aan hardlopen. Ik eet goed, gezond, gevarieerd en ik ben gewoon kei trots op mezelf. Dus, ik ga er maximum van genieten zo meteen. BAM.

Wist je trouwens dan een Cheat Meal of Cheat Day aardig wat voordelen met zich mee brengt? Nee? Nou lees dan maar snel verder!  Je lichaam is best wel stom bezig soms. Gezond en goed eten is natuurlijk prima voor het verliezen van vet bijvoorbeeld, maar een lichaam kan ook wennen aan een leefstijl. Stel dat jij 24/7 gezond eet, altijd hetzelfde aantal calorieën en vrij weinig, dan gaat je lichaam hier aan wennen wat de vetverbranding eigenlijk alleen maar af remt. Je metabolisme wordt dan niet mee gestimuleerd dus het verbranden van vet zal eigenlijk alleen maar langzamer gaan.

Dit stimuleren van je metabolisme komt eigenlijk doordat je met je cheat meal of cheat day vaak wat meer koolhydraten eet dan normaal gesproken. Door één dag in de week je koolhydraat en vet inname flink te verhogen met bijvoorbeeld een lekkere pizza of portie friet, misleidt je je lichaam als het ware. Het hormoon leptin wordt verhoogd wat er voor zorgt dat je vetverbranding weer een lekkere boost krijgen. De dagen erna zul je dus als het ware meer vet gaan verbranden! Klinkt goed toch? Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je een flinke vreetbui krijgt en alles eet die dag. Gewoon met mate en GENIET!!

Nog een leuke bijkomstigheid; Het is nu zo zo zo veel makkelijker om verleidingen tegen te gaan de rest van de week. Als jij jezelf gewoon zonder spijt een keertje per week het gunt iets ‘slechts’ te eten, kun je er de rest van de week weer keihard tegenaan. Je zegt makkelijker ‘nee’ en je hebt extra motivatie om weer gezond bezig te gaan en om extra hard voor te werken natuurlijk. Die cheats zijn best iets waar je naar uit kunt kijken en extra hard voor wilt werken toch?

Dus wat worden jouw cheats dit weekend? Mijne wordt PIZZAAAA! Oh en ik had wat paaseitjes en een pannenkoekje… En als toetje een plak van mijn papa’s zelfgemaakte cake.. GENIETEN JONGUH. Maar oké met mate dus. #guilty

Eetsmakelijk en veel liefs, Carmen

Je kunt me ook volgen op mijn Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

 

timthumb
IT IS SATURDAY. That means that I’m about to enjoy a well deserved ‘cheat meal’. Actually I’m having a bit of a little ‘cheat day’.  Just something different then the healthy food I normally eat. This is also a part of my lifestyle. Eating healthy is super delicious & nice, but treating yourself with some bad food is also OK!

Just a little step back to the ‘well deserved’ I just mentioned. Yes, cause I deserve this meal freakin’ bad. Now I am going to give myself a pat on the shoulder a bit, but that is also allowed, right? Well, I work my ass of you know. I’m working my ass of at the gym for at least four times a week, I work three days a week in a restaurant which costs me quit a lot of energy and besides that I also run two or three times a week. I eat good, healthy, variated and I am just freakin’ proud of myself. So I’m going to enjoy it to the max. BAM.

By the way, did you know that a Cheat Meal or Cheat Day brings some benefits with it as well? No? Well keep on reading then!  Your body is kind of stupid sometimes. Eating healthy and good is of course very good and fine for the body and for losing weight for example, but your body can also get used to a lifestyle. If you’re eating healthy 24/7, or always eat the same mount of calories and not that much, your body will get used to it and your fat burning will slow down, your metabolism won’t get stimulated anymore, so burning fat will only go slower.

This stimulation of your metabolism is actually because you eat more carbohydrates and fats on your cheat meal or cheat day then normally. By increasing your carbohydrate and fat intake once a week with for example a delicious pizza or a big plate filled with french fries, you are just misleading your body. The hormone leptin will be increased this way, which will give your fat burning a huge boost. The days after, you will actually burn more fat then other days! Sounds good right?  Of course it isn’t really helpful if you’re going to binge the whole day and eat everything. Just keep it with measure and ENJOY it!!

Another nice benefit; Now it is so so so much easier to resist any temptations the rest of the week. If you’re giving yourself the chance to eat something ‘bad’, you can get against it the rest of the week big time! It is easier to say ‘no’ and you have extra motivation to get back on track, eat healthy again and work extra hard for it of course. Those cheats are something you can look forward to, so it isn’t a bad thing to work extra hard for it right?

So what will your cheats be this weekend? Mine will be PIZZAAAA! Oh and I had some chocolates and a pancake.. And as a desert a piece of my daddy’s homemade cake.. ENJOYED IT DAMN. But okay with measure right. #guilty

Enjoy and much love, Carmen.

You can also follow me on my Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

 

Advertenties

2 gedachten over “CHEATMEALS”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s