ThrowbackThursday

#2 ThrowbackThursday – Cherish Ootes

Twee weken terug plaatste ik voor het eerst mijn nieuwe rubriek ‘ThrowbackThursday’ waarin ik jullie mijn transformatie en verhaal deelde. Zoals aangegeven willen ik deze kans graag aan jullie geven. Een kans dat jullie met jullie verhaal op mijn blog & Instagram komen staan en jullie transformatie kunnen delen met de rest! #INSPIRATIE. We beginnen met Cherish Ootes. 

‘Sinds mijn pubertijd heb ik altijd al een strijd gehad met mijn gewicht. Super dik was ik niet maar een vetvachtje had ik wel. In 2008 werd ik geopereerd aan een cyste in mijn buik. De cyste (een zakje met vocht) was 18 bij 12 bij 9 cm en er zat 1,5 liter vocht in! “Ahhhh dat was het natuurlijk, daarom had ik een bol buikje!!” Maar niks was minder waar.

We verhuisden voor 3 jaar naar Curacao. Curacao, een eiland met heerlijke temperaturen, 38 graden, zweten.. Nee dan ga je niet sporten! En dat in combinatie met het lekkere eten, doet je figuur niet goed. Langzamerhand kwam ik aan en ik lieg niet als ik zeg dat ik in die 3 jaar zeker wel 15 kilo ben aangekomen..

2011, we verhuisde weer terug naar Nederland en ik woog inmiddels 93 kilo. Nu ben ik 1.86 m dus qua verhouding valt het niet heel erg op maar gezond was het niet. M’n moeder zei altijd al dat ik iets aan m’n buik moest doen, zoals buikspieroefeningen maar ik was simpel gezegd gewoon te lui. Toch wilde je er goed uit zien.. ”Ja maandag begin ik echt!”  Haha het herkenbare zinnetje voor vele volgens mij! Zo ging het jojo effect door en door tot 4 februari 2014: de dag dat mijn afvalstrijd is begonnen!!

IMG_2534
Ik maakte een foto before en sprak met mezelf af elke 4e van de maand een foto te maken, meten en te wegen om het perfecte verschil te zien.. En moet je nu zien. Eén jaar verder en of ik verschil zie! Ik ben zó blij dat ik de knop heb gevonden, de strijd ben aangegaan en heb volgehouden! Het resultaat is dat ik mij fitter voel, beter in m’n vel zit en trots ben op mijn lichaam!

Ik sport nu 4 á 5 keer in de week (hardlopen, mountainbiken of dansen zoals zumba, dance-fit of hiphop), doe buikspieroefeningen om de dag (ja, ik heb geluisterd naar m’n moeder haha) en heb mijn hele levensstijl omgegooid. Tsja, en bij het omgooien van je hele eetpatroon moeten de mensen waarmee je woont zich ook aanpassen en dat hebben mijn ouders gedaan! Er werd altijd wel een extra potje rijst, pasta of zoete aardappel gekookt! Daarnaast heeft Instagram mij ook geholpen, met name Carmen!! Zij heeft mij echt gemotiveerd en was een voorbeeld voor mij, van iets wat ik ook wilde halen en nog steeds!

Als laatste wil ik zeggen: Geloof, Probeer & Hou Vol! De kracht zit in jezelf en je moet het zelf doen want; wie een wil heeft zoekt een mogelijkheid. Wie niet wil, zoekt zijn redenen!

“Zet hem op”, lieve sportievelingen! Jullie kunnen het!!

XXX Cherish’

Wil je Cherish blijven volgen, volg haar dan op Instagram; @cherishzx!

Wil jij ook jouw verhaal delen? Mail dan jouw verhaal, motivatie en foto’s naar fitnesscarmen@gmail.com en wie weet ben jij de volgende!

Liefs, Carmen.

Je kunt me ook volgen op mijn Instagram, Facebook Page & Bloglovin’.

FullSizeRender (1)——————————————————————————————————————

Two weeks ago I posted my new column ‘ThrowbackThursday’ for the first time, where I shared my transformation and story with you. Like I said I want to give this chance to you as well. The chance to share your story on my blog & Instagram and a chance to share your transformation with the rest of us! #INSPIRATION. We start with Cherish Ootes.

‘ Since puberty I always had a battle with my weight. I wasn’t that fat, but I always had a little fat layer there. In 2008 I had an operation at a cyst in my belly. That cyst (a little bag filled with liquid) was 18 by 12 by 9 centimetres and there was 1,5 litres of liquid in there! ‘Ahhh of course, that was the problem. That was why my belly was so bloated!!’ But nothing was less true.

We moved for three years to Curacao. Curacao, an island with the nicest temperatures, 38 degrees Celcius, sweating.. No you’re not going to work out then! And that in combination with all the delicious food up there, won’t do your body good. I slowly gained weight and I’m not lying when I see that I gained at least 15 kilo’s in those 3 years..

2011, we moved back to The Netherlands and my weight was 93 kilo’s at that point. My length is 1,86 metres, so you won’t see it very good but it wasn’t healthy at all. My mom always told me I had to work on my belly, like doing ab exercises but to be honest, I was just too lazy to do that. At the same time you want to look good.. ‘Yessss, I’ll start this Monday!’ Haha the most familiar sentence of all for many I guess. This was going on untull the 4th of February 2014; the day I starting losing weight.

IMG_2534
I made a before picture and told myself that I had to make a picture every month and get on that scale to see my weight every 4th of the month to see the perfect difference.. And now look at me. One year further and I see a lot of difference! I am so happy I found the motivation and stayed motivated the whole time! The results are that I feel so much more fit, feel good in my skin and that I’m proud of my body!

I work out 4 – 5 times a week now (running, mountain biking or dancing like Zumba, dance fit or hiphop), do ab exercises every second day (yes, I listened to my mother haha) and I changed my whole lifestyle. And well, if you want to change your whole nutrition the people where you live with have to adjust to that and change that too, my parents did that! They always made me an extra bowl of rice, pasta or sweet potato! Besides that Instagram helped me as well, for example Carmen! She really motivated me and was a huge example for me, of something I wanted and still want to achieve!

At last I want so say; Believe, try & don’t give up! The power is in yourself and you have to do it yourself cause; Who has a will, searches for his opportunity’s. Who doesn’t have a will, searches for his reasons.

‘Kick some ass’, sweet fitties! You all can do it!

XXX Cherish.  ‘

Do you want to keep following Cherish? Add her on Instagram; @cherishzx!

Do you want to share your story and transformation? Send me your story, motivation and pictures to fitnesscarmen@gmail.com and maybe you’ll be the next one on my page!

Much love, Carmen.

You can also follow me on my Instagram, Facebook Page & Bloglovin’.

FullSizeRender (1)

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s