Eet

Nutrition

IMG_0451
Zoals belooft het eetdagboekje wat ik voor jullie bij zou houden. Kijk het eens rustig door, neem het in je op en scroll dan eventjes naar beneden, daar geef ik namelijk nog een kleine toelichting op het hele schemaatje!

Schema NL

Klik op de foto voor een groter formaat. 

Zoals jullie zien is het schema iets uitgebreider dan het schema wat ik vorige week plaatste. Ik heb er een calorie aantal bij gezet zodat jullie een beetje een indicatie krijgen van de grootte van mijn porties. Zo gebruik ik in plaats van 50 gram havermout al 100 gram, in plaats van 250 gram yoghurt 500 gram en in plaats van 20 gram noten al 40 – 50 gram. Mijn ontbijt is altijd het grootst. Ik hou van het ontbijt en ik ben een ochtend sporter, dus ik moet aardig wat calorietjes naar binnen werken om niet van mijn stokje te gaan! Je ziet ook dat ik soms mijn snack tussen het ontbijt en lunch mis. Dat komt gewoon omdat ik laat wakker ben, na mijn ontbijt sport en als ik terug kom het alweer tijd is voor lunch!

Daarnaast eet ik ’s avonds geen koolhydraten, dat zien jullie goed. Waarom? Niet om het fabeltje ‘ koolhydraten eten in de avonden is slecht voor je’, maar omdat mijn lichaam dit een stuk prettiger vind. Ik heb gemerkt dat ik nogal een zwaar gevoel heb als ik ervoor kies om ’s avonds complexe koolhydraten te eten, ik zit dan met een heftig opgeblazen gevoel op de bank of in bed en dat is niet zo fijn. Om die reden kies ik ervoor om al mijn complexe koolhydraten tijdens mijn ontbijt en lunch te eten en de rest van mijn koolhydraten haal ik uit fruit& groentes! Complexe koolhydraten zijn koolhydraten zoals zilvervliesrijst, havermout of volkoren producten enzovoorts. Ze zijn goed voor de stoelgang en hier haal je veel vezels uit.

IMG_0259
Ik heb een tijdje gebulkt, nu ben ik bezig met droog trainen wat in houdt dat je het vet wat je in je bulk aangekomen bent weg gaat werken, zodat je spieren zichtbaar worden. Hier eet ik ook naar. Zoals jullie zien eet ik tussen de 1700 – 1800 kcal. Waarom verschilt dit? Omdat ik macro’s tel, geen calorieën. Ik focus me op mijn macro’s en zorg dat ik die gewoon dagelijks haal. Nog even een opfrissertje; je macro’s zijn je koolhydraten, eiwitten en vetten. Doordat je wel verschillende producten eet, kan het dus zijn dat je de ene keer je macro’s al hebt behaalt met 1700 kcal en de andere dag met 1800 kcal. Om deze reden heb ik op MyFitnessPall dus ook geen caloriedoel, op deze manier kan ik me beter focussen op mijn macro’s, niet te weinig eet en geen voedingsstoffen mis.

Mijn macro’s zijn; 57 gram vet / 165 gram koolhydraten / 140 gram eiwitten. Ik zit hoog in mijn eiwitten omdat ik mijn spiermassa vanuit mijn bulk graag wil behouden. Het heeft geen zin om deze macro’s over te nemen, want macro’s zijn heel persoonlijk. Deze worden berekend aan de hand van je leeftijd, lengte, gewicht en dagelijkse activiteit. Mijn macro’s zijn dus niet jouw macro’s. Dit is wat werkt voor mij en mijn lichaam, maar misschien niet voor die van jou. Wil je het zelf eens proberen? Kijk dan op www.iifym.com!

Wil je mij blijven volgen? Voeg me dan toe op MyFitnessPall; carmenketelaar. Heb je nog vragen? Dan kun je me altijd even een mailtje sturen; fitnesscarmen@gmail.com!

Veel liefs, Carmen.

Je kunt me ook volgen op mijn Instagram, Facebook Page & Bloglovin’.

IMG_0298

——————————————————————————————————————
IMG_0451

As promised the nutrition diary I was going to keep for you guys. Look through it, let everything sink down and scroll a little bit lower afterwords. I give a little explanation about the whole schedule right there!

Schema GB

Click on the picture for a closer look. 

As you can see the scedule is a little bit more detailed then the one I posted last week. I’ve added a calorie amount so you guys get a better view on the sizes of my meals every day. Instead of 50 grams of oats I use 100 grams, instead of 250 grams of yoghurt I use 500 grams and instead of 20 grams of nuts I use 40 – 50 grams. My breakfast is always the biggest meal. I love breakfast and I always work out in the mornings, so I need to eat a lot and big to know I’ve consumed enough for a power workout! You can also see that I often miss my snack between breakfast and lunch, that’s just because I wake up late, work out after my breakfast and when I come home it’s time for lunch already!

Besides I don’t eat carbohydrates in the evenings, you’ve seen that correct. Why? Not because of the fable Eating carbs in the evening is bad for you’, but because my body is a lot more happy with that. I’ve noticed that I have kind of a heavy feeling when I eat complex carbs in the evening, I have such a bloated feeling then when I’m sitting on the couch or laying in bed and that’s not a nice thing. Because of that I choose to eat my complex carbs during breakfast and lunch and I consume the rest of my carbs out of fruits and vegetables! Complex carbs are carbs like brown rice, oats, whole wheat pasta etc. They are good for the metabolism and for the fibre.

IMG_0259

I’ve bulked for a while, now I’m working on getting lean and shredded. So I’m going to remove the fat I’ve gained during my bulk, to get my muscles more visable. I’m eating with this goal. As you can see I eat between 1700 – 1800 calories. Why is this so different? Because I count macro’s, no calories. I focus on the macro’s and make sure I hit them every day. Just a little reminder; your macro’s are your carbohydrates, protein and fats. Because you eat different products every day, it can be that you’ll hit your macro’s on one day with only 1700 calories and the other day you hit them with 1800 calories. Because of this I don’t have a calorie goal at MyFitnessPall, this way it’s easier for me to focus on my macro’s, don’t eat too little and won’t miss any nutrition values here.

My macro’s are 57 grams of fat / 165 grams of carbs / 140 grams of protein. I am eating a lot of protein because I don’t want too lose any muscle I’ve gained during bulking. You can’t take over these macro’s, cause macro’s are very personal. These will be calculated on the basis of your lenght, weight, age and daily activity. My macro’s are not your macro’s. This is wat works for me and my body, maybe not for yours. Wanna try it yourself? Take a look at www.iifym.com!

Do you want to follow me? Add me on MyFitnessPall; carmenketelaar. If you have any questions you can always send me an email to; fitnesscarmen@gmail.com!

Much love, Carmen.

You can also follow me on my Instagram, Facebook Page & Bloglovin’.

IMG_0298

 

 

 

Advertenties

16 gedachten over “Nutrition”

 1. Begrijp ik dat je rond de 40/5- gram noten ook in de avond eet? Ik kom bij mij eigen berekeningen namelijk veel hoger in calorieën bij de noten en ik heb geen idee hoe dat dan komt.

   1. Je kunt bij MyFitnessPall ook producten inscannen he! Als je een nieuw voedingsmiddel toe voegt kun je de barcode scannen waardoor het product er direct in staat met de juiste voedingswaarden! 👍

 2. Interessant om te lezen! Ik heb er een vraagje over. Ik wilde ook de app MyfitnessPall gaan gebruiken maar als ik daar m’n macro’s invul dan kom het totaal niet op 100%. Dus ik snap er niks van haha. Nu dacht ik, ik vul die van jou eens in omdat ze erg op de mijne leken en om te kijken wat ik nou fout doe, maar die komen ook niet op 100%. En als ik jouw macro’s omreken naar percentages en die invul krijg ik andere waarden. Heb jij enig idee wat er mis gaat?

  1. Ja, dat komt omdat je geen macro’s zelf in kunt vullen maar alleen percentages op MyFitnessPall. Vandaar dat ik, zoals je ook in de blog kunt lezen, mijn calorie en macrodoel op 0 heb staan, zodat ik alles gewoon zelf kan onthouden en zorgen dat het precies klopt. 😊 Xxx

 3. Hoi Carmen, leuk om te lezen ! Je eetdagboek ziet er echt top uit ! Hoop dat mensen niet meer zo negatief reageren..

  Ik heb een vraagje en hoop dat je me kunt helpen! Ik eet vrijwel altijd erg gezond, maar toch val ik niet af. Dat hoeft ook niet perse, maar ik weet wel dat er heel veel vet af kan.. Ik heb alleen de grootste moeite om het smiddags vol te houden, na 3 uur ongeveer. Ik neem dan een tussendoortje zoals fruit of een plakje bananenbrood, maar heb dan na een half uur alweer honger /trek. Ik hou het dan ook echt niet vol tot 6 uur om niet te eten. Weet je toevallig wat ik daar aan zou kunnen doen? Mijn lunchporties zijn ook gewoon behoorlijk, dus denk niet dat het daar aan ligt. Het voelt gewoon of mijn lichaam koolhydraten nodig heeft, terwijl ik dat niet wil..

  Alvast bedankt voor je hulp!

  1. Hee meis!

   Ookal eet je gezond dan kan het alsnog zijn dat je te veel eet, maar het kan ook zijn dat je te weinig eet. Je geeft aan dag je porties redelijk groot zijn, dus misschien ligt het hier niet aan. Heb je wel eens een eetdagboekje bijgehouden? Je mag me anders wel even mailen met daarin een klein overzichtje + je leeftijd, lengte, gewicht en hoe vaak je in de week sport! Dan kan ik kijken of je misschien wel te weinig eet of van sommige voedingsstoffen niet voldoende binnen krijgt.

   Liefs!

 4. Hoihoi, je geeft aan dat je savonds last krijgt als je koolhydraten nuttigt. Maar waarom krijg je daar dan sochtends geen last van? Het Lijkt mij, dat als je lichaam er last van krijgt, dat niet zou uitmaken of dat sochtends of savonds is. Dit snap ik dus niet helemaal..

 5. Hoihoi, je geeft aan dat je savonds last krijgt als je koolhydraten nuttigt. Maar waarom krijg je daar dan sochtends geen last van? Het Lijkt mij, dat als je lichaam er niet tegen kan, dat niet zou uitmaken of dat sochtends of savonds is. Dit snap ik dus niet helemaal..

  1. Hooi! Nou zoals ik aan gaf in het verhaaltje, overdag ben ik actief en savonds niet. Her verwerken van complexe koolhydraten gaat een stuk sneller als je sport of als je bezjg bent, als je savonds alleen maar op de bank zit en verder niks doet kun je hier last van krijgen, wat in mijn geval dus zo is. Xxx

 6. Hi Carmen! Bedankt dat we een kijkje in jouw eetdagboek mogen nemen! Erg motiverend! Ik vroeg mij alleen af, of je banaan en mandarijn met of zonder schil weegt? En eieren, weeg je die gekookt of ongekookt en met of zonder schil?

  Liefs van Lisa xxxxx

  1. Hoi Lisa,

   Een schilletje eet je natuurlijk niet, dus deze moet je niet invoeren en dus hoef je die inderdaad ook niet af te wegen. Eieren weeg ik gekookt, zo kun je ze vaak ook gewoon invoeren als je op zoekt ‘gekookt ei’

   Liefs! 😘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s