Fitness, Health, Motiveer, Workout

Confessions

PhotoGrid_1420714146123_resized
Zo, het is even tijd om een aantal dingen op te biechten. Ik denk dat ik daarbij ook een beetje een zwakke kant van mijzelf laat zien, maar hey, een FitJourney gaat nou eenmaal niet zonder vallen & opstaan!

Toen ik begon met afvallen woog ik 65 kilo. Dit was in Juni 2012. In april 2013 woog ik 48 kilo, veel te licht natuurlijk. In augustus 2013 woog ik 52 kilo, maar er waren geen spiertjes te bekennen. Uiteindelijk begon ik met sporten in januari 2014, ik woog toen 57 kilo met een vet percentage van 25%. In de zomer van 2014 woog ik weer 52 kilo met een vet percentage van 23%, nu met een stuk minder vet en meer spiermassa dus! Dit was mijn laatste meting.. Ondertussen is het 8 januari 2015, mijn gewicht is gestegen naar 58 kilo. Normaal gesproken ben ik niet zo bezig met cijfertjes, maar meer met mijn spiegelbeeld. Daar werd ik ook lichtelijk ongelukkig van. Zo juist heb ik mijn vetpercentage weer laten opmeten, 26%.. 26%?! Hoe kan ik het zo ver hebben laten komen? Het ging zo goed en je gooit er gewoon met de pet naar! 58 kilo en 26%.. die 58 kilo vind ik nier zo’n ramp, maar dat mijn vet 3% is gestegen vind ik wel jammer, dus daar gaan we wat aan doen!

Ik kan lang boos op mezelf blijven en mezelf verwijten dat mijn vetpercentage gestegen is, maar dat gaan we niet doen. Van je fouten leer je, toch? We gaan er gewoon weer keihard tegenaan. Gelukkig heb ik hele lieve mensen om me heen die mij gaan helpen bij mijn doelen. Natuurlijk mijn vriend Kjell, vriendinnetje Yummee, maar wat misschien nog wel het belangrijkste is, mijn moeder! Ik ben echt heel blij dat zij er op zo’n manier voor mij wil zijn en mij zo steunt! – I love you momma –  Ik heb mijn plannen in ieder geval gemaakt qua macro’s en training. Ik hoop dat het lukt om deze in ieder geval vol te blijven houden! Ik denk dat het geen wat het moeilijkste gaat worden cardio is.. Ik heb een hekel aan cardio. Ik denk dat ik niet de enige ben. Ik vind het heerlijk om in de zomer perioden hard te lopen, maar met dit weer doe ik dat buiten gewoon niet. Dan maar gewoon lekker cardioën – is dat een woord? – in de gymmie.

Iedereen heeft doelen, maar volhouden is het moeilijkst. Mijn doel is om zeker 5% vet te verliezen. Daarvoor maak ik nodige aanpassingen in mijn voeding & training. Ik ga mijn macro’s bijhouden. Dit zijn je koolhydraten, eiwitten en vetten. Macro’s zijn voor iedereen weer anders dus ik kan jullie niet te veel verklappen over die van mij. Wel kan ik zeggen dat ik nu 1700 kcal op een dag ga eten. Dit is een getal wat onder mijn onderhoud ligt. Vet verliezen is eigenlijk heel simpel; je moet minder eten dan je verbrand. Qua training hou ik het gewoon zo veel mogelijk zoals het was, wel ga ik dus iets meer cardio toevoegen. Voor nu wordt het 4x in de week krachttraining, 2x in de week HIIT na mijn krachttraining en 1 x in de week BodyPump. In maart wil ik ook weer gaan hardlopen, ik denk dat dit dan ter vervanging van HIIT zal zijn, dus ongeveer 2/3 keer in de week! Om de 4 weken wil ik me laten meten om te kijken of ik progressie boek. Dit vind ik best wel eng & spannend, omdat ik echt niet goed met tegenslagen om kan gaan. Stel dat je nou niet zo hard vooruit gaat als je wilt? Ja, maar stel dat ik dat wel doe? – Toch, ben ik best een beetje bang.

Ondanks dat ik het gevoel heb dat ik niet alleen mezelf, maar ook jullie een beetje teleurgesteld heb, ben ik blij dat ik nog steeds hetzelfde doorzettingsvermogen bezit als dat ik altijd had. Op dit moment ben ik super gemotiveerd en kan ik niet wachten tot mijn volgende weeg moment! Bedankt voor het lezen. ❤

Hier boven zie je trouwens een foto van mijn current shape en hier onder mijn shape met een vetpercentage van 23%. Damn, wat zag ik er toen goed uit!

Veel liefs, Carmen.

PS: Voor de mensen die dat denken, ik ben absoluut niet obsessed met de weegschaal. Vanochtend was de eerste keer in 4 maanden dat ik weer eens op dat ding stond. Daarbij gaat het mij om mijn spiegelbeeld, maar daar was ik ook niet tevreden mee. Mijn doelen & motivatie vind ik erg belangrijk, dus daar ga ik nu voor werken. =)
PPS: Ik ben heel erg blij met wat ik allemaal al heb bereikt en ik vind zeker dat ik er goed uit zie, ik ben alleen niet blij met het punt waar ik nu ben aangezien ik al een jaar lang kei en kei hard werk.

Je kunt me ook volgen op mijn Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

IMG_20140519_121531_resized————————————————————————————————————————
PhotoGrid_1420714146123_resized

Well, it’s time for a little confession moment I guess. I think I’ll show you guys a little soft and weak side of myself as well, but hey, a FitJourney isn’t just without falling and standing up again!

When I started loosing weight, my weight was 65 kilos. This was in June 2012. In april 2013, my weight was 48 kilo’s, way to light of course. In August 2013, my weight was 52 kilo’s, but there was no muscles at all. Eventually I started working out in January 2014, my weight was 57 kilos at that moment and my bodyfat was 25%. In the summer of 2014, my weight was 52 kilos again and my bodyfat dropped to 23%, with less fat and more muscle mass! This was my last measurement.. In the mean time it’s the 8th of January in 2015, my weight went up to 58 kilos. Normally I don’t really focus on the numbers, I only look at my image in the mirror. That view made me pretty unhappy to actually. Just an hour ago, I went to the gym to measure my bodyfat again, 26%.. 26%?! How could I let it come this fat? It went so well and you just screwed it up! 58 kilos and 26% bodyfat.. those 58 kilo’s aren’t that bad, but that my bodyfat went up with 3% is a shame, so we’re going to do something about that!

I can stay mad at myself and hate myself a little bit for the fact that my bodyfat went up so much, but we’re not gonna do that. You learn from your mistakes, right? We’re just going to work super hard for it! Luckily I have many sweet people around my who are going to help me. Of course my boyfriend Kjell, good friend Yummee, but what might be more important, my mom! I am really happy that she is going to help me in such a way and that she’s going to be there for me! – I love you momma – I’ve made my plans luckily relates to the nutrition (macro’s) and my training. I hope I’ll be able to at least keep it on and don’t quit with it! I think that the most hard part will be the cardio. I really hate cardio. I don’t think that I’m the only one though. I really love it to take outside runs in the summer, but with this weather outside I just don’t do that. That I should do more cardio at the gym I guess!

Everyone has goals, but staying motivated and on track is the harderst part. My goals is to lose at least 5% of bodyfat. I had to make necessary changes in my nutrition and workout schedule. I’m going to track my macro’s. These are your carbohydrates, protein and fats. Macro’s are different for everyone, so I can’t tell you a lot about mine. What I can say is that I’m going to eat 1700 calories on a day. This is a number which is lower than my maintain. Loosing fat is actually kind of simple; You need to eat less then you burn on a day. My workout schedule won’t change that much, the only thing is that I am going to add more cardio. For now it will be 4 times a week lifting weights, 2 times a week I’ll do HIIT after my lifting workout and 1 time a week BodyPump. In March I am going to start running again, I think this will be a replacement for the HIIT, so 2/3 times a week! I want to measure my bodyfat every 4 weeks to see if there is some progression going on. That is something I am really scared of, because I’m not good handeling with dissapointments. What if you won’t make as much progression if you want to? Yes, but what if I do? – After all, I am still a little bit afraid.

Even though I have the feeling that I didn’t only dissapointed myself, but also you guys, I am happy that I still have the same persistence as I always had. At this moment I am really super motivated and I can’t wait till my next measure moment! Thank you guys for reading.

Up here you find a picture of my current shape. At the bottom of this blog you find a picture of the shape I had when my bodyfat was 23%. Damn, I looked good!

Much love, Carmen.

PS: For the people who thought that, I am absolutely not obsessed with the scale. This morning was the first time in 4 months that I stood on top of that thing again. Besides I care about the way I look in the mirror, and I wasn’t glad with that either. My goals and motivation is important for me, so I’m going to work for that. =)
PPS: I am really happy with the things i’ve al ready achieved and I really think I still look good. I am just not at the point I wanted to be after working my ass off for an entire year.

You can also follow me on my Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

IMG_20140519_121531_resized

 

Advertenties

5 gedachten over “Confessions”

  1. Ontzettend lastig als je even van jezelf baalt. Momenten die we allemaal kennen! Anderen kunnen nog zo vaak zeggen hoe mooi je bent (bij deze), maar het allerbelangrijkste is dat je jezelf goed voelt en tevreden bent! Maar dat gaat goed komen bij je! Je motivatie is er en ondanks dat je het gevoel hebt dat je naast jezelf ook je lezers teleur stelt, blijf je alsnog een voorbeeld voor velen. En wie weet tot bij een hardloopevenement 🙂 ik ga in maart ook weer starten met lopen als de zon een beetje schijnt! Liefs, suzanne (@suzannnnnee)

  2. Koppie op en gewoon weer lekker aan de slag gaan en plezier hebben en genieten van het sporten. Je mag jezelf soms best verwennen en belonen met iets “lekkers” wat wellicht dan iets ongezonder is. (als je het dan maar niet te vaak doet of in één keer te veel) Je hebt genoer doorzettingsvermogen, dus dat komt helemaal goed. x

  3. Meid, ik snap dat je baalt van je vetpercentage, maar eerlijk is eerlijk je ziet er nog steeds mooi uit! Ik was 3 kilo afgevallen voor de kerst, maar helaas… het lekkere eten overviel me :p. Nu kan ik weer opnieuw beginnen.

    We can do it!! 😀
    Succes en meer dan je best kan je niet doen 😉

    X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s