FAQ

#12 FAQ

20140929052008-1_resized
De feestdagen zijn voorbij. Het is weer januari. Dus we gaan weer hard aan de bak! Of niet soms? Jaaa, tuurlijk wel. We beginnen maar eens met een leuk vragen rondje. Lees je mee?

Is proteïne poeder goed voor je als je aan sport doet?
Wat wel of niet goed voor je is, daar heeft iedereen wel een mening over. Wel kan het handig zijn als je het lastig vindt, om uit je normale voeding genoeg eiwitten te halen. Eiwitten zijn bouwstenen voor spieren, dus deze heb je wel nodig. Het is niet highly needed als jij gewoon genoeg eiwitten eet door de dag heen!

In je doelen lijstje stond dat je 5% vet wilt verliezen, hoe ga je dit aanpakken?
Jaaa dat klopt! Om vet te kunnen verliezen moet je sowieso het nodige aanpassen in je voeding en training. Nou moet er dus gezorgd worden voor een negatieve energie balans. Dat houdt in dat je dus meer moet verbranden dan dat je eet. Dat is stap één. Ik ga weer macro’s bijhouden. Daarnaast moet ik toch echt weer gaan geloven aan cardio. Dus zeker 2 x in de week 15 minuutjes HIIT erbij pakken. Ik hou erg van wandelen, dus heb ook maar voorgenomen wat meer te gaan wandelen op een vrije middag. In maart ga ik weer beginnen met hardlopen.

Hoe combineer je sporten & gezond eten met je sociale leven?
Nou, die heb ik niet echt. Ik ben.. Toos vriendloos laten we maar zeggen haha. Dus daar hoef ik me geen zorgen over te maken. De mensen om mij heen weten het van me, ik heb nou eenmaal een gezonde levensstijl en dat hebben ze maar te accepteren. Het klinkt misschien egoïstisch, maar zo is het wel. Ik ga geen dingen anders doen door sociale druk. Ik ben mezelf. Amen. 

Heb je ervaring met FatBurners? Zo ja, vond je het goed werken?
Ja, ik heb ervaring met FatBurners. Nee, ik vond het troep. Het enige wat bij mij gebeurde is dat mijn hartslag flink omhoog ging, waardoor ik dus eerder aan het zweten was tijdens het sporten. Hoge hartslag is natuurlijk een hogere verbranding, maar daarnaast leek mijn maag net een zwart gat. Ik weet niet of dat kwam omdat je hartslag ( en dus je verbranding ) hoger ligt bij die krengen, maar ik kon wel blijven eten. Het om het half uur honger, één snackje was dan niet genoeg. Ik ben er geen fan van, I‘m sorry!

Wat is belangrijker als je vet wilt verliezen? Voeding of Training?
Zoals ik hierboven dus al had vermeld moet je voor vetverlies een negatieve energiebalans creëren, de beste manier om dit te doen is door beide goed op orde te hebben. Máár, ook zonder sporten kun je een negatieve energiebalans creëren. Vet verlies is dus voornamelijk voeding. Eet jij minder dan je verbruikt, dan verlies je vet. Of je nou sport of niet.

Volgende FAQ? Woensdag 21 januari. Keep on asking!

Veel liefs, Carmen.

Je kunt me ook volgen op mijn Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

IMG_20140929_172318_resized————————————————————————————————————————

20140929052008-1_resized
The holidays are over. It is January again. So, we’re back to working our asses off! Am I right? Yes, of course I am. We start with a nice round of asking Carmen some questions. Are you keep on reading?

Is protein powder good for you when you’re working out?
What is or isn’t good for you, I guess everyone has an opinion about that. It can be useful if you find it hard, to eat much protein in your normal nutrition. Protein are the building stones for muscle, so you definitely need those. It isn’t highly needed if it is easy for you to eat enought protein through the day!

In your goal list you mentioned loosing 5% of bodyfat, how are you going to do this?
Yuuup that’s right! To loose fat you need to change some things in your trainings schedule and your nutrition. You have to make sure that there will be a negative energy balans. That means that you have to burn more, then you eat. That is the first stap. I’m going to track my macro’s again. Besides I really have to start with cardio again. So I’m going to do 15 minutes of HIIT for 2 times a week. I really love to take long walks, so I have told myself to take more walks outside on a free afternoon. In March I will start running again.

How do you combinate your sports & healthy lifestyle with your social life?
Well, I don’t really have a soacial life. I am like.. Francess Friendless or something. So I don’t have to worry about that. The people around me know it, I just have a healthy lifestyle and the only thing they can do about it is accept it. It may sound selfish, but that’s just the way it is. I’m not going to do other things because of the social pressure there might be. I’m just, me. Amen.

Have you ever tried FatBurners before? If yes, did you think it worked?
Yes, I have tried FatBurners before. No, I thought it was crap. The only thing that happened with my is that my heartrate was super high, which made me sweat faster during my workout. A high heartrate is of course a higher metabolism, but besides that my stomach felt like a black hole. I have no idea if that was because of my super high heartrate ( plus a higher metabolism ), but I just could keep on eating. I was hungry every half an hour, one little snack wasn’t enough. I’m not a fan, I’m sorry!

What is most important if you want to lose fat? Nutrition or Training?
Like I said before in this blog, for losing fat you need to create a negative energy balans, the best way to do this is if you have your nutrition and your training set well on each other. But, even if you’re not working out, you can create that negative energy balans. Losing fat is most likely nutrition. If you eat less that you burn, you’ll lose fat. Doesn’t matter if you work out yes or no. 

Next FAQ? Wednesday 21th of January. Keep on asking!

Much love, Carmen.

You can also follow me on my Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

IMG_20140929_172318_resized

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s