Eet, Onbijt

Healthy Waffles

IMG_20141231_134201
Na alle heerlijke foto’s die ik op Instagram heb gezien van wafels, wilde ik toch graag ook wel een eigen wafelijzer! De kerstman was erg lief voor mij dit jaar, dus wat lag er onder de kerstboom? YAYYY! Hierbij dus het recept voor mijn eerste lading gezonde wafels!

Wat heb je nodig?
Wafel ijzer
2 eieren
3 eetlepels ultra fine oats van Body&Fit ( Direct naar de website? Klik op de banner! )
Alpro amandelmelk
Bakpoeder
Kaneel
Kokosolie of olijfolie
Optioneel; honing voor een wat zoetere wafel.

Wat moet je doen?
Zelf heb ik de wafelijzer van Tristar. Deze moet je eerst even warm laten worden op standje 5. Ondertussen kun je het deeg maken voor jouw wafels. Doe de eieren, ultra fine oats, bakpoeder en kaneel in een kom. Meng dit goed samen tot het een wat dikker geheel is geworden, dit kun je doen met een staafmixer. Vervolgens voeg je 150 ml amandelmelk toe – en eventueel de honing – aan de mix en meng je het nogmaals samen. De mix is nu waarschijnlijk wat minder dik geworden, dat is ook de bedoeling! Als het wafelijzer goed warm is kun je nu de onderste en de bovenste plaat invetten met kokos- of olijfolie, en de mix toevoegen. De wafel heeft ongeveer 5 minuten nodig om helemaal goed te worden, daarna kun je lekker smullen!

Zoals gezegd was dit mijn eerste lading. Erg lekker, maar het kan natuurlijk lekkerder! Ik blijf proberen! Doe je mee?

Veel liefs en een gelukkig nieuw jaar, Carmen!

Je kunt me ook volgen op Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

IMG_20141231_134655
————————————————————————————————————————
IMG_20141231_134201

After seeing all those pictures on Instagram from waffles, I actually really wanted to have my own waffle maker! Santa was very sweet for me this year, so guess what was lying underneath the Christmas Tree? YAYY! Here is the recipe for my first healthy waffles!

What do you need?
Waffle maker
2 eggs
3 tablespoons ultra fine oats or oat flour
Almond milk
Baking powder
Cinnamon
Coconut oil or olive oil
Option; honey for a sweeter taste

What do you have to do?
I have a waffle maker of the brand Tristar. You have to warm the maker up a little bit at setting nr. 5. In the mean time you can make the mix for the waffles. Put the eggs, oat flour, baking powder and cinnamon in a bowl and mix everything well together until the mixture has a thick texture. Now you can add 150 ml of almond milk – and the honey if you want to use this – and mix it well again. The mixture is now a little bil less thick, but that’s not bad, that’s okay! When the waffle maker is warm enough, you can grease in the bottom and the top of the waffle maker with some coconut or olive oil. When you’ve done this, you can add the mixture. The waffle needs 5 minutes, and afterward you can enjoy your delicious waffles!

Like said this was the first time I’ve ever made my own waffles. Very delicious, but I think I can do better! I keep trying, are you joining?

Much love and a Happy New Year, Carmen.

You can also follow me on Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

IMG_20141231_134655

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Healthy Waffles”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s