Lifestyle, Motiveer

Christmas Fears

krst
Kerst. Het is bijna zo ver, nog een paar daagjes wachten en dan kunnen we allemaal genieten van al dat heerlijke (ongezonde) eten en de gezelligheid met onze familie! Ben jij bang voor kerst?

Vaak wordt de december maand toch wel gezien als een dikmakertje. We beginnen met Sinterklaas en daarna hebben we nog Kerst en Oud&Nieuw. Een maand met veel slecht eten maar ook veel gezelligheid. Via de mail krijg ik veel vragen over hoe ik me voorbereid op de kerst maanden. Nou eerlijk gezegd, niet. Ik doe gewoon normaal. Heb mijn cheat days, sport zoals ik altijd sport en eet zoals ik altijd eet. Ik ga er niet minder om eten omdat er toevallig een slecht maandje aan komt. Ik ben zelf totaal niet bang voor de december maand met alle bijkomende vreetbuien. Ik laat het toe, heb er geen problemen mee. Misschien is dat ook wel de reden waarom ik geen stress heb of aan kom! Als je er mee gaat zitten en je er druk om gaat maken kan dat eigenlijk alleen maar slecht uitpakken. En wil je wat spiermassa op bouwen? Eat to grow right? Gewoon die calorietjes omzetten into gains!

Nog een reden waarom je echt niet bang hoeft te zijn is de quote die je hieronder vindt. ‘Je wordt niet dik tussen Kerst en Oud&Nieuw, je wordt alleen dik tussen Oud&Nieuw en Kerst’. En zo is het echt hoor! Weet je waarom? Je lichaam heeft tijd nodig om de voeding te verwerken om in zich op te nemen. Vaak duurt het een paar dagen voordat wat jij eet omgezet wordt in vet. Dus stel jij eet een maand lang alleen maar troep, ja dan is zeker de kans dat jij vet aangekomen bent. Eet jij twee daagjes slecht met kerst en daarna gewoon weer lekker normaal inclusief je hoeveelheid sport, dan heeft je lichaam niet eens tijd gehad om dit allemaal te verwerken en om te zetten in vet! Normaal gesproken kan een lichaam binnen 24 – 72 uur het wel omzetten. Dat ligt maar net aan je stofwisseling, dit wil niet zeggen dat het alleen vet is! Dit wordt ook omgezet in spier & in vocht. Die twee-drie extra kilo die je direct na de feestdagen bent aangekomen zijn dus vaak gewoon vocht door een verhoogd koolhydraat inname, dit verdwijnt zo weer!

Wist je trouwens dat als jij bijvoorbeeld 2 kilo aan zou komen in 2 dagen (na verwerking), je 15000 calorieën meer zou moeten eten dan je behoefte? Dat zijn ongeveer 14 medium menu’s bij de McDonalds (inclusief frisdrank, sausjes enz.) / 370 blokjes gevulde chocola / 100 boterhammen met boter en kaas / 2100 zoete dropjes/ 500 mandarijnen of 300 waterijsjes. Dat lukt je nooit in twee dagen! Stel dat jij 2 kilo aan komt in 1 maand (30 dagen) dan betekend dat dus dat jij elke dag 500 kcal meer zou moeten eten dan jouw eigen behoefte. Dit is prima voor in een bulk, maar als je gewoon lekker normaal eet en sport, is er echt helemaal niks aan de hand! Mijn tip? Even niet op de weegschaal staan tussen Kerst en Oud&Nieuw als je bang bent voor de cijfertjes. Gewoon lekker weer back on track na deze bad-food daagjes en dan is er helemaal niks aan het handje!

Dus lieverds, wees alsjeblieft niet bang voor Kerst en Oud& Nieuw. Je voelt je misschien een klein beetje opgeblazen, maar dit gaat echt je progressie niet in de weg staan! Geniet gewoon, eet wat je wilt en hou van de mensen om je heen! Het komt wel goed!

Veel liefs en een Fijne Kerst, Carmen.

Je kunt me ook volgen op mijn Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.
20141201045904_resized

———————————————————————————————————-

krst

Christmas. It’s almost time, just a couple of days to go and then we can all enjoy all the delicious (unhealthy) food and the fun and lovely company of our family! Are you afraid of Christmas?

December is a month that often can be seen as a ‘fat-making-month’. We start in the Netherlands with Sinterklaas and at the end of the month everyone has Christmas and New Years Eve. A month with lots of bad food and lovely company. I often receive emails from people who ask me how I prepare for the bad Christmas days. Well actually, not. I just do normal. Have my cheat days, workout like I always workout and eat like iI always eat. I’m not going to eat less about it, just because there is a bad month coming up. I’m totally not scared for the december month with all his binges. I just, accept it, don’t have any problems with it. Maybe that’s kind of the reason why I don’t have stress or gain any weight! If you’re going to stress out about it, it can only have bad consequences! Do you want to gain so mucle? Eat to grow right? Just turn those calories into gains!

An other reason why you don’t have to be afraid is the quote you find down here. ‘You won’t get fat between Christmas and New Years Eve, you’ll only get fat between New Years Eve and Christmas’. And it is the truth! Do you want to know why? Your body needs time to process the food your consuming. Most of the times it takes a couple of days before what you eat will be converted into fat. So for example, if you eat only crap for a whole month, yes then there definitely is a chance that you gained some fat. If you only eat crap for two days and afterward you’re going to eat normal and workout like you alwars did, your body won’t even have the time to process it and convert it all into fat! Normally a body can convert nutrition into 24 – 72 hours. That depends on your metabolism, but that doesn’t mean it’s only fat! It also will be converted into muscle and body fluence! Those extra 2-3 kilo’s you’ve gained after the holidays is just fluence because of a high carb intake, it dissapears soon!

Did you know that if you want to gain for example 2 kilograms in 2 days (after converting), you need to consume 15000 calories more then your maintain? That are 14 medium menu’s at McDonalds (including soda’s, sauces enz.) / 370 pieces of filled chocolate / 100 sandwiches with butter and cheese / 2100 pieces sweet liquorice,) / 500 tangerines or 300 water ice creams. You’re never gonna make that in only two days! If you want to gain 2 kilograms in 1 month (30 days), that meand that you have to eat 500 calories more then your maintain evey day. That’s fine for a bulk ofcourse, but if you’re eating normal and just working out, nothing will happen! My advice? Just don’t stand on the scale between Christmas and New Year if you’re afraid of the numbers. Just get back on track after these bad-food days and nothing will be wrong!

So sweeties, please don’t be afraid of Christmas and New Year. You might feel a little bit bloated, but you won’t notice anything in your progress! Just enjoy, eat if you want and love the people around you! You’ll be fine!

Much love and a Merry Christmas, Carmen.

You can also follow me on my Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

20141201045904_resized

 

 

Advertenties

2 gedachten over “Christmas Fears”

  1. Ik begrijp mensen hun angst voor de komende dagen, ik ben er ook zo eentje van! Vooral omdat we een hele week naar de Belgische Ardennen gaan. In een gehuurd huisjes, dus niet alles bij de hand wat je nodig hebt (ik denk dan vooral aan keukengerei) Je gaat dan makkelijker “gewoon” koken voor je gezin denk ik. Hier bereid ik op zondag heel mijn week voor maar dat zie ik me eerlijk gezegd niet doen daar. Het is en blijft vakantie. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de lekkere lokale biertjes, of een heerlijk glaasje rode wijn bij de openhaard. Hopelijk kunnen we veel gaan wandelen, dat maakt dan toch iets goed 🙂

    Geniet van de feestdagen!

  2. carmen, bedankt voor je supergoede stukje, je zou door alle angsten en controle freakerige bijna vergeten te genieten van deze heerlijke periode met vrienden en familie! Heel inspirerend en heeft me weer met even die wake up call gegeven!;)
    Liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s