FAQ

#11 FAQ

20140929052008-1_resized
Een beetje laat, maar hier is ie! Nu heb ik de laatste tijd niet zo heel veel vragen ontvangen, dus ik heb besloten dat ik de FAQ om de week ga posten, op woensdagen! Dus dit is de laatste van dit jaar want woensdag de 31e ben ik hard aan het werk #aaaahh. Maar niet getreurd, blijf je vragen stellen en er komen er snel meer!

Wanneer is je cheatdag?
Ik heb niet echt een vaste ‘cheat dag’ eigenlijk. De ene keer is het op een vrijdag, de andere keer op een zaterdag! Het is maar net wat mij het beste uit komt. Ik cheat niet meer echt hele dagen, maar vaak gewoon lekker in de avonden na het werk of bij het bank hangen! Ook lekker!

Let je met je cheat dag totaal niet op wat je eet of is het gewoon meer als extraatje?
Zoals ik net aangaf zijn het meer cheat nights. Ik eet gewoon zo gezond mogelijk, als ik zin heb in iets slechts pak ik het. Maar dat doe ik ook door de weeks wel eens.. Als ik zin heb in een dagje of avondje flink cheaten let ik inderdaad totaal niet op wat ik eet. 

Wat is het verschil in je workout & voeding tijdens het bulken of cutten?
Qua training hoeft er niet zo veel te verschillen. Het is het beste dat gewoon zo gelijk mogelijk te houden. Meestal kiezen mensen ervoor om tijdens het cutten wel wat meer cardio te doen. In je bulk doe je dit eigenlijk vrijwel nooit. Tijdens het bulken eet je meer dan tijdens het cutten. Hier zit soms een verschil in van meer dan 500 calorieën. Daarnaast eet je tijdens een bulk meer koolhydraten en vetten dan tijdens een cut.

Waarom ben je gestopt met macro’s tellen?
Ik ben gestopt met macro’s tellen omdat ik zelf het gevoel kreeg dat mijn hoofd er geen trek meer in had. Ik moest mezelf dwingen om te gaan tellen en alles bij te houden. Ik ken mezelf goed genoeg om te weten dat dit niet gaan. Als mijn hoofd de motivatie kwijt raakt, raak ik mijn plezier in voeding kwijt. Dat wilde ik niet!

Wanneer ga je beginnen met cutten?
Nou ik ben dus nu gestopt met het tellen van macro’s, dus ik weet niet of er nog sprake is van echt bulken of echt cutten. Ik wil in ieder geval vanaf maart weer lekker gaan hardlopen en wat meer cardio gaan doen. Voor de rest hou ik denk ik mijn voeding zoals het nu is, ik luister naar mijn lichaam en eet wanneer mijn lichaam voeding nodig heeft. Dat werkt erg goed, dus misschien dat er van echt ‘cutten’ geen sprake meer gaat zijn!

Alle gezonde dingen die ik bak krijgen niet de smaak of structuur van de minder gezonde dingen. Heb je tips?
Ik heb zelf wat lekkere recepten op mijn blog staan, misschien kun je daar ook wat uit halen! Verder kan het liggen aan het type meel dat je gebruikt. Ik gebruik zelf altijd amandel- of havermoutmeel met een beetje bakpoeder erbij. Dit zorgt voor het rijzen van de cake of muffin en om het luchtig te maken. Voor een extra smaakje, kies ik er altijd voor om Whey poeder of cacao poeder toe te voegen!

Welke bil oefeningen doe je?
Mijn favorieten zijn de hip thrust, hip extension, donkey kicks, squats & lunges! Deze oefeningen doe ik bijna elke legday! Ik vind de HipThrust echt het fijnst, deze doe ik vaak met mijn bovenrug op een bankje en ik steun op mijn hakken. Ik leg de stang op mijn heupen, vaak met laag gewicht, max 40 kilo en daarmee maak ik zoveel herhalingen dat mijn billen branden!

Door een bommetje te droppen p Instagram heb ik vandaag onwijs veel leuke en interessante vragen mogen beantwoorden! Ik hoop dat jullie wat aan mijn antwoord hebben gehad, in ieder geval bedankt voor jullie vragen! =) Voor meer vragen kun je onder aan deze blog het antwoord formulier invullen!

Veel liefs, Carmen.

Je kunt me ook volgen op mijn Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

IMG_20140929_172318_resized———————————————————————————————————-
20140929052008-1_resized

A little bit late, but here it is! I did not receive many questions unfortunately, so I decided to do the FAQ only once in two weeks, always on wednesdays! So that means that this is the last one of this year because wednesday the 31th I’m working #aaaaah. No worries sweeties, keep asking me your questions and many answers will follow!

When is your cheat day?
I don’t really have a special ‘cheat day’ actually. The one time it’s on a friday, the other time it’s on a saturday! It’s just what feels best for me and when I’m in the mood to cheat. I don’t really cheat whole days anymore, just in the evening after work or when I’m chilling on the couch! Also nice!

On your cheat day, do you focus on what you eat or do you eat everything you want?
Like I just said I have more like, cheat nights. I eat as healthy as possible, when I feel like eating something bad I do it. But I do that sometimes as well when it’s not my cheat day.. When I feel like I want a badass cheat day or cheat night, I don’t focus on what I eat. 

What is the difference between your nutrition & workout between bulking or cutting?
There doesn’t really has much to change in your training. It’s the best to just keep it the same as during a bulk. Most people choose to do more cardio during cutting, you actually never do this in a bulk. It can, but I don’t do it for sure. During a bulk you eat much more then during cutting. Sometimes the difference can be more then 500 kcal. Besides you eat more carbohydrates and fats in you bulk then in your cut. 

Why did you stop counting macro’s?
I quit counting macro’s because I got the feeling that my mind wasn’t in the mood for it anymore. I had to force myself yo count everything and track everything. I know myself good enough to know this wouldn’t work. When my head looses it’s motivation, I loose my fun in nutrition. I didn’t want that!

When are you going to start cutting?
Well, I quit counting macro’s, so I don’t think we can talk about me doing a bulk or cut anymore. I do want to do more cardio when it’s March, I want to get back into running and do that more often. I think that I’ll keep my nutrition this way, I listen to my body and I know when my body needs the food or when I ate too little. This works pretty good for me so maybe I won’t do a real ‘cut’ anymore!

All the healthy things I bake don’t really have the structure and taste of the unhealthy bakings. Do you have any tips?
I do have some nice recipes on my blog which you can try. Maybe you’ve used the wrong kind of flour? I alway use almond- or oatflour and a little bit of baking powder. This will helps the cake or muffin to rise more and make it light. For the taste I always use some protein powder or cacao powder. This gives the muffin or cake a nice little taste!

What kind of booty exercises do you do?
My favorites are the hipthrust, hip extension, donkey kicks, squats and lunges! I do these exercises almost every legday! The HipThrust is my favorite exercise. I put my upper back on a little bench and I put my heels on the ground. I’m laying the barbell on my hips with not soo much weight, max 40 kg. I make as many reps till my booty burns!

By dropping a little bomb on Instagram I received so many nice and interestion questions this time! I hope I was able to answer your questions well. Thank you guys so much for these questions! If you have more, you can ask them to me by filling in the contact form underneath this blog!

Much love, Carmen.

You can also follow me on my Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

IMG_20140929_172318_resized

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s