FAQ, Fitness & Health

#10 FAQ

20140929052008-1_resized
Hoeraaaaa! Klein jubileum, alweer 10 vragenrubriekjes gemaakt voor jullie! Best wel tof eigenlijk! Gelukkig krijg ik ook nog steeds genoeg vragen van jullie om deze rubriek mogelijk te blijven maken. Bedankt hiervoor!

Als je het hebt over een PR (persoonlijk record), bedoel je hiermee dan een record in gewicht of een record in herhalingen?
Dit kan eigenlijk beide. Meestal, als ik spreek van een record, gaat het om het aantal kilo’s. Dit is in dat geval meestal 1 herhaling. Even als voorbeeldje, vorige week & gisteren. Het is me vorige week gelukt om 70 kilo deadlifts te doen, dit lukte me maar 1 herhaling. Dus dat betekend dat ik een record in het gewicht heb gehaald. Gisteren lukte het me om 4 herhalingen met 70 kilo deadlifts te doen, dus toen maakte ik weer een record in aantal herhalingen.

Wat doe je in periode dat je je niet zo lekker voelt. Pas je dan je eten en je workouts aan?
Als ik me niet fit voel dan ga ik gewoon lekker niks doen. Ik heb hier toevallig twee weken geleden nog een blog over geschreven ‘Why you should listen to your body.’ Het is super belangrijk om naar je lichaam te luisteren, als ik merk dat ik ziek wordt dan neem ik gewoon mijn rust. Als ik bijvoorbeeld last heb van menstruatiekrampen dan ga ik altijd wel gewoon, omdat ik weet dat dat niet van lange duur is bij mij. Qua voeding probeer ik gewoon wel genoeg te eten. Ik verander niks want ik eet altijd wel gezond. Ik haal waarschijnlijk niet het aantal calorieën die ik nu wil halen in mijn bulk, maar dat maakt dan niet uit. Je doet minder, dus je hebt ook minder trek.

Ik wil graag een aantal centimeters verliezen bij mijn benen & buik, hoe kun je het beste beginnen?
Het eerste wat je moet doen is je voeding aanpassen. Als jij alleen maar troep eet, kun je zo hard werken als je wilt in de sportschool, maar je zult nooit die centimeters verliezen. Het is belangrijk om gezond te eten, niet per se minder, maar gewoon gezonder of om de ‘ongezonde’ dingetjes in te plannen in je macro’s. Eet ook meerdere keren op een dag zodat je verbranding hoog blijft. Daarnaast heeft het voor mij destijds geholpen om lekker te blijven bewegen. Ik sportte toen niet echt, maar ik was wel redelijk actief. Ik fietste naar mijn werk elke dag (half uur heen, half uur terug) en ik wandelde zeker 4 dagen per week een uurtje. Hardlopen deed ik toen nog niet, maar dat is zeker een aanrader als je iets vet wilt verliezen!

Ik zie veel sporters een band dragen bij het doen van bijvoorbeeld deadlifts. Waar dient deze voor en wat is hier dit voordeel van?
Ja dat klopt! Ik gebruik hem zelf ook. De band is een riem die je om je onderrug heen bind. Deze riem heeft een wat breder gedeelte bij je onderrug en biedt steun tijdens zware oefeningen. Een onderrug is namelijk best wel kwetsbaar, dus door deze riem heb je net even wat meer steun zodat je er bijvoorbeeld niet doorheen schiet. Het voordeel hiervan is dus dat hij je onderrug iets versterkt, zodat je wat meer kracht kunt zetten en de kans op blessures verkleint wordt.

Hoe hou je je staande in deze december maand met al dat lekkere eten?
Ik laat het lekker gebeuren en geniet van elke seconde! Misschien heb je mijn quote wel gelezen op Instagram –> ‘Je wordt niet dik tussen Kerst en Oud&Nieuw, maar je wordt dik tussen Oud&Nieuw en Kerst’. En zo is het echt. Je hoeft niet bang te zijn om te genieten. Zolang je tussen Sinterklaas en Kerst maar zo normaal mogelijk doet qua voeding en na Kerst gewoon weer terug gaat naar je normale levensstijl, is er echt niks niks niks aan de hand. Ik zal deze of volgende week nog een leuke kerstblog voor jullie schrijven!

Mijn vraag voor jullie dit keer; Wat voor blogs zouden jullie graag meer zien? Meer recepten, fitness tips, motivatie blogs? Of misschien zelfs een hele nieuwe rubriek? I wanna knoww!

Vragen voor volgende week kun je stellen via Instagram of door hieronder te reageren!

Veel liefs, Carmen!

Je kunt me ook volgen op mijn Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

IMG_20140929_172318_resized———————————————————————————————————-

20140929052008-1_resized
Hoooraaaay! Little anniversery, it’s already the 10th FAQ I’m making for you guys! Pretty awesome actually! Luckily I still get enough question tot make this FAQ possible, Thanks for that!

If you’re talking about a PR (personal record), do you mean a record in weight or a record in reps?
This is actually possible for both. Mostly, when I say that I’m having a pr, I speak about kilo’s. Most of the times this is only 1 rep. A little example, last week & yesterday. Last week I managed to do a 70 kilo deadlift. So that means that I’ve had a record in kilo’s. Yesterday I was able to do 4 reps with 70 kilo dealdifts, so then I made a record in reps!

What do you do in times that you don’t feel that well? Do you change your food or your workouts?
When I don’t feel good or fit, I just do nothing. I’ve blogged about this subject two weeks ago coincedental ‘Why you should listen to your body.’ It is super important to listen to your body, when I feel that my body is tired or that I’m getting sick, i just take my rest. When I have mentruation pain or something, I do go to the gym because I know that pain won’t take long. For the nutrition I always try to eat enough and I try to feed my body well. I don’t change anything because I always eat healthy. I probably won’t hit the calories I want to consume in my bulk then, but that doesn’t really matter. You do less, so you’re less hungry as well.

I want to loose some inches at my belly and legs, what is the best way to start?
The first thing you have to do is change your nutrition. If you only eat crap, you can work as hard as you want in the gym, it probably won’t help you to loose those inches. It’s important to eat heathy, not less, but just healthier or to fit those ‘unhealthy’ treats in your macro’s. Eat multiple times at a day, this keeps your metabolism high. Besides it really helped me to keep moving. I didn’t really work out, but I was pretty active. I ride the bike to work every day ( half an hour forth and half an hour back) and I walked at least 4 days a week for an hour. I didn’t run that time, but it’s definitely something you could do if you want to loose some fat!

I see lot’s of sporters use a belt during doing for example deadlifts. Where is this belt used for and what is the benefit of it?
Yes that’s right! I use it myself actually. You can tie this belt around your lower back. The belt had a wider part at your lower back to give you some extra support during tought and heavy exercises. A lower back can be pretty fragile, so this belt gives you just the support you need to decrease the chance of getting injuries in your lower back. So the benefit of this belt is that it gives you some extra support and strength to prevent injuries.

How do you stay standing during this December month with all the delicious food?
I just let it happen and going to enjoy every little second of it! Maybe you’ve seen my quote on Instagram –> ‘You won’t get fat between Christmas and New years eve, You’ll only get fat between New years eve and Christmas’. And that’s the truth! You don’t have to be afraid to enjoy. As long as you do as normal as possible before Christmas for the nutrition and getting back to your habbits after Christmas, there is truly nothing nothing nothing happening! I’ll write a nice Christmas blog for you guys this or next week!

My question for you guys; What kind of blogs would you like to see more? More recipes, fitness tips, motivational blogs? Or maybe a whole new weekly subject? I wanna knowww!

You can ask me your questions by a comment below this blog or by asking me on Instagram!

Much love, Carmen!

You can also follow me on my Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

IMG_20140929_172318_resized

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s