Lifestyle, Motiveer

You mindfuck..

IMG_20141118_201530_resized                                                Outfit; JOGHA.COM

Waarschijnlijk kent iedereen het wel, van die dagen dat je zo’n duiveltje op je schouder hebt zitten die je alleen maar af loopt te kraken en de grond in loopt te drukken. Mindfuck alarm, Go awaaaaay! Wat kun je daar nu eigenlijk tegen doen?

Geloof me, ik heb ze zelf ook. Mensen in mijn omgeving zeggen de laatste tijd veel tegen me dat het zo goed met me gaat, dat ik zo positief & vrolijk ben en zo lekker in mijn vel zit! Klopt helemaal, ik voel me ook echt super goed! Maar zelf ik sta soms nog wel eens walgend naar mezelf te kijken in de spiegel. De ene dag denk je girl, you look hooooot! en de andere dag vermijd je liever elke spiegel die op je pad komt. Vooral heb ik dit soort dagen op rust dagen eigenlijk, je hebt dan niet gesport dus het gevoel heerst er nogal dat je aankomt van alles wat je eet. #nottrue Al helemaal in mijn bulk nu, sodeju.. vroeger at ik 1700 kcal op een dag, nu 2200! Dan voel je je best biggie. En dan nog dat buikvet, HALLOO? Wanneer verdwijnt dat nou eens?! En dan ga je ook nog eens op de weegschaal staan waardoor je ziet dat je in een maand een kilo bent aangekomen.. shit.

Lieve mensen, ik ga jullie nu even wakker schudden. No worries, iedereen heeft daar last van en dat is heel normaal. Een mens heeft nou eenmaal dagen dat diegene even niet lekker in zijn/haar vel zit. Zoiets kan komen door het weer, je voeding of dat je gewoon even net iets te kort hebt geslapen. We are all human. Wat je hieraan kunt doen? Terug kijken naar vroeger. Wat heb je allemaal al bereikt? Hoe stond je een jaar geleden voor de spiegel? En dat kilootje wat ik in een maand ben aangekomen, kan dat niet ook gewoon spiermassa zijn?

De weegschaal is denk ik de grootste reden voor de mindfuck van de dames. Die cijfertjes die eerst omlaag gaan, maar dan opeens weer omhoog springen. Ja, het kan zijn dat dat door je voeding komt. Als je je helemaal vol hebt gepropt in een weekend & direct daarna de weegschaal bespringt, is dat geen vet wat je bent aangekomen, maar gewoon een grote hoeveelheid vocht! Als je na een weekje normaal eten weer eens op de weegschaal staat, is het cijfertje waarschijnlijk gedaald. Het kan ook komen door je hormonen, als je in je menstruatie zit ben je sowieso een stukje zwaarder dan normaal! De weegschaal heeft veel redenen om te stijgen of te dalen. Als je veel krachttraining doet, kan het ook zomaar zijn dat jij aankomt terwijl je er wel een stuk strakker uit ziet! ‘Spieren wegen zwaarder dan vet’. Dit is natuurlijk niet echt waar, want een kilo spieren is net zo zwaar als een kilo vet, right? Maar de omvang van een kilo spier is daadwerkelijk anders dan van een kilo vet. Dus train jij zwaar in the gym, zie je progressie maar ben je toch aangekomen? Wees niet bang, grote kans dat dit spiermassa is in plaats van vet.

Tip: Weg met die weegschaal, meet je progressie in de spiegel! Het is zeker niet erg een keer een dagje te hebben dat je je minder voelt, dat maakt je niet minder fit. Ik vind je in ieder geval een topper, dat mag je best weten! ❤

‘Exercise gives you endorphins. Endorphins makes you happy!’

Veel liefs, Carmen.

Je kunt me ook volgen op mijn Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

IMG_20141117_181754_resized                                                         Outfit; JOGHA.COM

———————————————————————————————————-
IMG_20141118_201530_resized                                                Outfit; JOGHA.COM

Everyone knows it, those days that there is a devil sitting on your shoulder that only tries to pull you down and says negative stuff to you. Mindfuck alarm, Go awaaaaaay! But, what can you actually do about it?

Believe me, I have them myself. People in my area often say the last couple of months that they notice how well I am at the moment, that I’m so positive & happy and feeling so good in my skin. Totally true, I feel really good! But I do have those days that I look disgusting in that mirror. On day you think, girl you look hooooooooot! and the other day you want to avoid every mirror on this planet. Mostly I have those days on my rest days, you haven’t been to the gym or for a nice run, so you have the feeling that you gain everything you eat. #nottrue Especially right now in my bulk, oh my god.. I used to eat 1700 kcal on a day and now that 2200! Damn, you feel kind of big then. And that stupid belly fat, HELLOO? When will that dissapear?! And afterward you’re also standing on that stupid scale when you see that you’ve gained 1 kilo in a month.. shit.

My dear people, I’ll wake you up right now. No worries, everyone has to deal with this and that’s very normal. A human has those days that you just don’t feel good about yourself. It can be because of the weather, your nutrition or that you just didn’t have enough sleep that night. We are all human. What can you do about it? Just look back to the past. What did you all achieve at this moment? What did you look like standing in front of the mirror a year ago? And that kilo you’ve gained the last month, itn’t it possible that that might be just muscle?

The scale is one of the biggest mindfuck reasons for the girls I guess. Those numbers who first are going down, but all of a sudden they are going up again. Yes, it can be that it’s because of your nutrition. Especially when you ate  everything in the house in a weekend and stepping on the scale after that. It isn’t fat you’ve gained, but just a big quantity of body fluence. If you’ll eat normal for one week and standing on the scale after that, the number might have turned down again. It can also be because of your hormones, when you’re in you menstruation your always heavier! There are so many reasons for the scale to go up and down. If you lift weights very often  at the gym, it’s also possible that you’ve gained but that you look a lot leaner! ‘Muscles are heavier then fat’. This isn’t completely true of course, cause a kilo of muscle is just as heavy as a kilo of fat. right? But the extent of a kilo muscle is truly different that the extent of a kilo fat. So if you’re training deadly heavy at the gym, you see progress but you did gain? Don’t be afraid, big possibility that it’s muscle instead of fat!

Tip; Get rid of the scale, just watch your progress in the mirror! It isn’t a bad thing if you have a bad day sometimes, it doesn’t make you less fit and it doesn’t turn your progress down. I actually do think your freakin’ awesome, you can know that! ❤

‘Exercise gives you endorphins. Endorphins makes you happy!’

Much love, Carmen.

You can also follow me on my Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

IMG_20141117_181754_resized                                                         Outfit; JOGHA.COM

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s