FAQ

#9 FAQ

20140929052008-1_resized
Hellooooo December! De laatste maand van het jaar is begonnen & die beginnen we met een leuke FAQ. Veel interessante vragen ontvangen deze week, super leuk. Bedankt hiervoor!

Hoe hou jij je motivatie om gezond te blijven eten en om te sporten?
Motivatie zoeken is en zal altijd lastig blijven, vooral in het begin. Het is een drempeltje waar je overheen moet, een knopje in je hoofd die je zelf moet omzetten. Je kunt wel naar motiverende plaatjes kijken op Facebook of Instagram, maar zelf moet je het echt doén! Zelf hoef ik geen motivatie meer te zoeken. Mijn lichaam & hoofd in nu zo gewend aan het sporten & gezond eten door de weeks, dat het gewoon automatisme is. Ik heb heus wel eens een dagje geen zin, maar vaak ga ik toch omdat ik weet dat ik me uiteindelijk toch beter ga voelen! Zodra je gewend bent aan een routine is het gewoon automatisme en heb je de motivatie gewoon!

Wat kun je het beste eten na een training en wanneer moet je dit eten?
Als je krachttraining hebt gedaan kun je het best een maaltijd nemen wat zowel eiwitten als snelle suiker bevat. Je spieren moeten herstellen en daarvoor heb je snelle eiwitten nodig. Het beste kun je deze consumeren binnen het uur na je training, dan neemt je lichaam het het beste op. Een voorbeeld is een eiwitshake & banaantje, of een bakje magere kwark/ 0% vet griekse yoghurt met een appeltje erdoorheen. Het is niet erg om bijvoorbeeld iets te nemen waar ook vetten in zitten, zoals een smartbar van Body & Fit Shop, maar je spieren nemen de eiwitten & suikers dan wel wat minder goed op voor het herstel. Als je hebt hardgelopen; Eat all the food you can find! Je lichaam wil dan vaak koolhydraten, dus fruit, havermout, een bak rijst. Kies wat je wil! Hierbij geld ook, binnen een uur na je training.

Hoelang moet je wachten met sporten ná het eten?
Dat verschilt wel een beetje met wat je hebt gegeten. Als je een flinke maaltijd hebt gehad zou ik toch zeker een uur / anderhalf uur wachten, anders kan het wel eens in de weg gaan zitten. Ik heb zelf wel eens een half uur na het eten gesport, dat was niet zo prettig. Ging misselijk weer naar huis. Voel dat zelf even aan, maar neem zeker even een uurtje rust.

Wat drink jij tijdens het sporten?
Ik drink nooit wat anders dan water, thee of eiwit shakes — Nope ook geen alcohol, nog nooit gehad to be honest –. Nu dus ook niet. Tijdens mijn training drink ik water. Geen sportdrankjes of aminozuren, maar gewoon simpel water. In sportdrankjes zitten vaak heul veul suikers. Goed voor je energie inderdaad, maar niet echt gezond. Team always drink water!

Heb je wel eens CrossFit gedaan? En zo ja, hoe was dat?
Jaaaa ik heb één keertje CrossFit gedaan. Met de FitGirl meeting was dat in Den Bosch! Mijn gedachten gingen vooral uit naar de sushi die daarna zal volgen, dat was mijn sushi-ontmaagding namelijk. Maar het was leuk! Ik denk dat de trainer ons toen flink heeft gematst, want als ik die filmpjes op internet zie dat mensen gigantische gewichten omhoog moeten drukken of ik weet niet hoeveel kilo moeten deadliften.. noh, dat hebben wij dus niet gedaan. Wel wil ik dat eigenlijk nog een keertje doen. Het is super goed voor het opbouwen van spieren & voor je uithoudingsvermogen. Wij deden toen een soort circuitje met 3 oefeningen, 12 ring rows, 10 kettlebelt squats & 8 box jumps. Dit doe je dan in 5 minuten zo vaak mogelijk. We hebben ook nog wel meer oefeningen gedaan, maar dit was het CrossFit gedeelte denk ik. Was erg leuk & erg zwaar, maar het échte CrossFit is nog zwaarder geloof ik!

Volgende week is een jubileum FAQ, aangezien het december is – ook wel genoemd de ‘vreetmaand’ – zullen we het daar dan eens over hebben? Vragen stellen kun je doen door het contact formulier onder deze blog in te vullen! ❤

Naast dat ik vorige week aan jullie vroeg wat jullie graag meer op mijn Instagram wilde zien heb ik diezelfde vraag voor jullie nogmaals, maar nog ééntje extra. Willen jullie dat ik in het Nederlands ga bloggen, of in beide talen? En, waarover willen jullie dat ik meer ga schrijven? — Oké, twee vragen dan.

Veel liefs, Carmen.

Je kunt me ook volgen op mijn Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

IMG_20140929_172318_resized————————————————————————————————————————
20140929052008-1_resized
Helloooooo December! It’s already the last month of the year! Time flies when you’re having fun. We start this month with a new FAQ. I had super fun and interesting questions this week. Thank you so much for that!

How do you keep motivated to eat healthy and workout so much?
Finding motivation is one of the hardest things, specially in the beginning. It’s like a step you have to take, something your mind has to say to you. You can look at all those motivating pictures on Instagram or Facebook, but you have to do it yourself! I don’t really have to search for motivation anymore. My mind and body are so used to this routine of eating healthy and working out , that it’s just going automatic. I do have some days that I wake up and don’t feel like working out, but I’going anyways because it makes me feel good! When you’re used to a routine, it’s just going automaticly and you just have the motivation in you!

What is de best thing you can eat after a workout and when do you have to eat this?
If you lifted weights, the best thing you can do is eat something that contais protein and quick sugars. Your muscle need to recover and that’s why you need protein, to build up those muscles. The best thing is to eat this within the hour after your workout, your body receives it better then. For example, you can take a protein shake and a banana, or a bowl of slim quark and 0% fat greek yoghurt with an apple and some cinnamon. It isn’t a bad thing if you take something that contains fats as well, but your muscle reveives the protein and sugars then less good, so your recovery might go a little bit slower. It won’t kill you. If you took a run; Eat all the food you can find! Your body wants carbohydrates then, so fruit, oats, rice. Pick whatever you want! The same thing; within the hour after your workout.

How long do you have to wait after a meal before you’re gonna do a workout?
That kind of depends on what you have eaten. If you had a bigass meal, I would definitely wait for like an hour or 1,5 hours, otherwise it made impede you a little bit. I did it actually myself, one time I went to the gym half an hour after I had a biggie lunch, that wasn’t so nice. Felt very nauseous after that when I went back home. You have to feel that yourself, but I would wait at least an hour.

What do you drink during your training?
I never drink something else then water, tea or protein shakes — Nope, not even alcohol. Never had that before to be honest –. So not even now. During my workout I drink water. No sports drinks or amino’s, just simple water. Sports Drinks mostly contain lots of sugars, pretty good if you need the energy of course, but not that healthy. Team always drink water!

Have you ever done CrossFit before? And if you did, how was that?
Yeeeeesss I’ve done CrossFit once! That was with the FitGirl meeting! My thoughts were mostly with the sushi we had afterwards, that was the day I lost my sushi virginity actually. But it was fun! I think that our trainer that day really did us a deal, because when I see all those movies on the internet that people have to push huge weights up and have to do deadlifts with I don’t know how much kilo.. noh, this we didn’t do. I actually want to do that once. It’s great for building muscle and your endurance. We did a little circruit with 3 exercises — 12 ring rows, 10 kettlebelt squats and 8 box jumps. You have to do this so often if you can in 5 minutes. We also did more exercises, but this was the CrossFit part I think. It was really fun & tough, but the reaaaal CrossFit is a lot heavier I guess!

Next week it’s time for the anniversery FAQ. Because it’s December, also called the ‘cheatmonth’, we should totally do something about that right? You can ask your questions by filling in the contact form underneath this blog! ❤

Besides that I asked you last week what you guys would like to see more on my Instagram, I have the same question for you again, but with another one. Would you guys want me to only post my blogs in Dutch, or in both languages? And, what would you like me to blog more about? — Okay two questions then. 

Much love, Carmen.

You can also follow me on my Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

IMG_20140929_172318_resized

 

Advertenties

2 gedachten over “#9 FAQ”

  1. Hejhej

    Ookal heeft dit niks met het thema ‘vreetmaand’ te maken, maar waarom dragen veel sporters een band om hun middel met deadliften? Wat is daar het voordeel van ?
    Kuss sanne

    Enne ik denk idd ook nl en engels 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s