Eet, Fitness & Health, Tussendoortjes

Nutella Cupcakes

IMG_20141108_132403_resized
Hoeraa! Afgelopen woensdag (5 november) heb ik de geweldige leeftijd van 20 bereikt, en wat vraagt mevrouw? Ja hoor, een roze cupcakemaker. En die heb ik gekregen! Dus dat gaan we direct maar eens even uitproberen met een partij heerlijke chocolade cupcakes.

Wat heb je nodig?
100 gram ultra fine oats (havermout gewoon mag ook, het gaat toch in de blender)
2 eieren
10 gram cacao poeder
35 gram aardbeien proteïne poeder (Ik gebruikte OneRecovery van FitnessGuru)
15 gram bakpoeder
100 gram magere kwark
10 gram pure cacao nibs
100 ml water.

Wat moet je doen?
Voor de mensen zonder cupcakemaker; verwarm de oven eerst voor op 180 graden Celsius. Stop de ultra fine oats, de eieren en de cacao poeder in de blender. Mix het goed door totdat de structuur smooth is. Voeg vervolgens de proteïne poeder, bakpoeder, de kwark en het water toe en mix het nogmaals goed samen. Als laatste kun je 10 gram cacao nibs toevoegen aan de mix. Druk de blender nu NIET aan, maar roer het gewoon even door. Mocht je een cupcakemaker hebben, dan kun je nu de mix in de vormpjes gieten, niet te veel, anders stromen ze over! Heb je geen cupcakemaker, dan kun je ze gewoon in vormpjes gieten en in de oven zetten voor 20 minuutjes ongeveer. In de cupcakemaker hebben ze ook 15 – 20 minuutjes nodig, maar het is maar net wat je zelf lekker vind! Nou heb ik als kers op de taart nog wat nutella en een Choco kokos koekje bovenop de cupcakes gedaan, maar dit hoeft natuurlijk niet.

De macro’s van de cupcakes zonder nutella + chocokoekjes zijn; 36 kcal, 1,1 vet, 4,4 koolhydraten, 2,6 eiwit. Als je gewoon 12 cupcakes uit de over maakt worden je macro’s; 63 kcal, 2 vet, 7,7 koolhydraten, 4,6 eiwit.

Eetsmakelijk en veel bakplezier!

Veel liefs, Carmen

Je kunt me ook volgen op mijn Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

IMG_20141108_131505_resized———————————————————————————————————-

IMG_20141108_132403_resized
Hooray! Last Wednesday (November 5th) I’ve reached the amazing age of 20, and what do I ask? Yes I did, I asked a pink cupcake maker. And I got it! So we’re going to try these immediately with some delicious chocolate cupcakes.

What do you need?
100 grams of oat flour (normal oats is also okay, you’re putting it in the blender)
2 eggs
10 grams of cacao powder
35 grams of strawberry protein powder (I used OneRecovery from FitnessGuru)
15 grams of baking powder
100 grams of slim quark
10 grams raw cacao nibs
100 ml water.

What do you have to do?
For the people without cupcakemaker; pre-heat the oven at 180 degrees Celsius first. Put the oat flour, the eggs and the raw cacao powder in the blender. Mix it well so the structure looks very smooth. Now you can add the protein powder, baking powder, the quark and the water to the mixture and you can mix it all well again. The last thing is putting the cacao nibs into the mixture. DON’T put the blender on now, just mix it with a spoon. If oyu have a cupcake maker, you can put the mixture into the forms now. Don’t put too much mixture in there, because they might flow over. If you don’t have a cupcake maker, you can put the mixture into the forms and put it in the over for 20 minutes. The cupcakemaker needs 15 – 20 minutes as well. Last but not least, I topped the cupcakes with some nutella and choco coconut cookies! This is super delicious, but no must!

The macro’s for 21 little cupcakes without nutella + choco coconut cookies; 36 kcal, 1,1 fats, 4,4 carbs, 2,6 protein. If you’re making 12 big cupcakes out of the oven your macro’s will be; 63 kcal, 2 fats, 7,7 carbs, 4,6 protein.

Enjoy and have fun baking!

You can also follow me on my Instagram, Facebook Pagina & Bloglovin’.

IMG_20141108_131505_resized

 

Advertenties

2 gedachten over “Nutella Cupcakes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s