Eet, Fitness & Health, Tussendoortjes

Chocolate Banana Cake

IMG_20141023_140029

Soms heb je gewoon van die dagen dat je zin hebt om iets te bakken! Tijdens het sporten vanmorgen zat ik al in mijn hoofd met iets, dus ik vond dat ik dat maar eens voor jullie en voor mezelf moest gaan uitwerken. Een chocolade banenen cake. Ik kan zeggen; Missie geslaagd! Oh mijn god. Hij is zo, zo lekker.

Wat heb je nodig?
4 kleine bananen ( totaal zo’n 325 gram )
100 gram havermout meel
50 gram proteïne vanille poeder ( te koop bij Body&Fit shop )
2 eieren ( 105 gram in totaal )
20 gram cacao poeder
een zakje bakpoeder ( zakjes zijn van Dr. Oetker = ongeveer een kleine eetlepel denk ik? )
10 gram havermout

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, standje hete lucht. Snij vervolgens de banaan in wat kleinere stukjes en stop deze in de blender. Voeg vervolgens de havermout meel en proteïne poeder toe en meng dit vervolgens nogmaals in de blender. Nu is het tijd om twee eieren, de cacao poeder en de bakpoeder toe te voegen aan het mengsel. Druk de blender nogmaals aan en meng dit allemaal samen totdat het een gladde structuur heeft. Vet ondertussen het bakblik in met wat kokosolie en giet het mengsel in het bakblik. Nu kun je de bovenkant besprenkelen met wat havermout en dan kan hij in de oven! Zet hem eerst op 40 minuten, prik na de 40 minuten even een stokje in de cake. Blijft er niks aan kleven? Dan is hij goed! Ander moet je hem nog even in de oven doen.

Voor het gemak heb ik ook even de macro’s voor jullie berekend. Deze hele cake, LET OP: De hele cake dus, bevat 1100 kcal, 26,1 gram vet, 134,9 gram koolhydraten en 74,7 gram eiwit. Een plakje van +- 25 gram bevat 54 kcal, 1,3 gram vet, 6,6 koolhydraten en 3,7 gram eiwit. Niks dus!

Eet smakelijk!

Veel liefs, Carmen.

Je kunt me ook volgen op Instagram, Facebook & Bloglovin’.

IMG_20141023_140125
———————————————————————————————-
IMG_20141023_140029

Somtimes you just have those days that you feel like baking! During my workout this morning, I was thinking about something the whole time, so I thought I had to make this for you and for myself. A Chocolate Banana Cake. I can say; Mission accomplished! Oh my god, it is so so good.

What do you need?
4 small banana’s ( 325 grams totally )
100 grams of oat flour
50 grams of protein vanilla powder
2 eggs ( 105 grams totally )
20 grams cacao powder
a bag of baking powder ( the bags I use are from Dr. Oetker = a small tablespoon I guess? )
10 grams of oats

What do you have to do?
Pre-heat the oven at 180 degrees Celsius. In the meantime, you can cut your banana into little pieces en put it in the blender. Mix it well. After it’s mixed well, you can add the oat flour and the protein powder and you can mix it again. Now it’s time to add two eggs, the cacao powder and the baking powder to the mixture. Mix this again untill the mixture has a nice and smooth texture. In the meantime you can grease in the baking tin with some coconut oil and after that you can put the mixture into the baking tin. You can sprinkle the cake now with some oats and then it’s time to put the cake into the oven! Let it in for 40 minutes, after the 40 minutes take something sharp and put it into the cake. If there is not any mixture on it, then you cake is done! Otherwise you have to put it in the oven a little bit longer.

Just to be easy, I calculated the macro’s of the bananbread for you guys. The whole cake, YES: The whole whole cake, contains 1100 kcal, 26,1 fats, 134,9 carbohydrates, 74,7 grams of protein. A piece of +- 25 grams contains 54 kcal, 1,3 grams fat, 6,6 grams carbohydrates en 3,7 grams protein. Nothing!

Enjoy!

Much love, Carmen.

You can also follow me on Instagram, Facebook & Bloglovin’.

IMG_20141023_140125

Advertenties

26 gedachten over “Chocolate Banana Cake”

 1. Een zakje bakpoeder? dat snap ik niet helemaal.
  Ga er niet vanuit dat er zo heel zakje in gaat, is een theelepel bakpoeder genoeg of?

  1. Ik gebruik van die zakjes van dr. Oetker! Dat is ongeveer 16 gram dus ik denk wel dat dat gelijk is aan een theelepel ongeveer, misschien iets meer. Ik zal het er even bij zeggen, goed dat het je opgevallen is!

   xxxx

 2. Ik heb geen vanille proteïne poeder.. kun je dit weglaten of is er iets wat het kan vervangen?
  Dan bevat de brood natuurlijk niet die eiwitten, maar kun je bijvoorbeeld wat vanille extract gebruiken?

  1. Jaa dat kan zeker weten hoor! Je kunt het weg laten want het voegt ook niet super veel toe aan de smaak. De banaan & chocolade smaak overheerst. Dus als je het weg laat is het geen probleem, maar je mag ook zeker wat vanille extract of gewone vanille poeder eraan toevoegen. Dan maar iets minder eiwitten, alsnog een erg lekker cakeje!

   xxxxxx

 3. Mijne zit nu in de oven, maar ben bang dat hij mislukt is. Heb mij precies aan het recept gehouden.. Maar het was zo dik en droog, de cacao pakte die niet eens. Toen maar beetje water bijgevoegd en verder gekneed met mijn handen. De blender kon deze plakmassa echt niet aan.. Had jij dit ook? Of wat heb ik fout gedaan?

  1. Als havermoutmeel kun je inderdaad de ultra fine oats gebruiken, dat heb ik zelf ook gedaan! Voor de rest is de gewone havermout alleen om de bovenkant een beetje te versieren, voor de rest heb je het dus niet echt nodig! Xxx

 4. Na aanleiding van je foto op instragram even je recept op gezocht. Kan het ook met bijv. amandelmeel of spelt mee? Ik heb geen havermoutmeel namelijk! En ben er niet zo fijn van dus om dat nou alleen hier voor te kopen…. Ik ben heel benieuwd naar het recept, van de week maar even maken!

  1. Ja hoor dat kan! Maar je kan ook eerst even 100 gram havermout in de blender doen, dan wordt het vanzelf een soort meel! Zo doe ik het ook wel eens haha. Met amandel of spelt meel kan het ook, maar ik weet niet hoe de smaak dan wordt!

   Liefs!

 5. Ik heb m net gemaakt, en bij mij was ie ook in het begin heel droog. Heb er maar een klein beetje amandelmelk bij gedaan en hij is super lekker geworden! top recept 🙂

 6. Hee Carmen!
  Vandaag dit recept uitgeprobeerd, ik heb alleen 1 probleem, hij is niet hoger als 3 cm geworden? Misschien een idee hoe het komt? Heb netjes het recept gevolgd, alleen wat minder vanillepoeder in gedaan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s