FAQ

#4 FAQ

20140929052008-1_resized

Een nieuwe week en een nieuwe ronde met vragen! Helaas had ik deze week niet zo heel erg veel vragen gekregen, dus kon ik niet heel veel voor jullie beantwoorden. Daarom heb ik maar heel erg uitgebreid antwoord gegeven op deze vragen. Veel lees- of leerplezier hihi.

Hoe ga jij om met sociale bijeenkomsten met vriendinnen/familie? Ook al vindt iedereen dat “een biertje toch wel moet kunnen?”
Nou, hier heb ik eigenlijk niet zo moeite mee. Als eerste; Ik drink niet. Nooit gedaan, ook geen behoefte aan om het te doen of het te ‘leren’. Dit maakt het natuurlijk al een beetje makkelijker. Als tweede; Ik ga bijna nooit uit. Ik denk dat ik 2 of 3 keer per jaar uit ga. Dan doe ik lekker gek, ga ik lekker dansen en meer doe ik niet. Als derde; Nee is nee. Als iemand mij iets aan bied en ik wil het echt niet, dan zeg ik gewoon nee. De mensen in mijn omgeving kennen mij en mijn levensstijl, dus die accepteren dit dan ook gewoon. Zo niet, dan hebben ze pech.. ik niet haha. Gelukkig hebben mijn vriend en ik dezelfde levensstijl. Dus op de bank zitten met een zak chips komt bij ons niet voor. Ik gun mezelf af en toe zeker wel wat lekkers, maar als ik er gewoon geen zin in heb doe ik het ook niet. Als ik er wel zin in heb doe ik het wel! Al helemaal op zaterdagen, want dan mag ik cheaten. #yay!

Wat vind jij van supplementen zoals Herba life, Cambridge, Shreds enzovoort?
Hier ben ik absoluut heel erg zwaar absoluut heel heel heel erg op tegen. Heel erg op tegen dus. Waarom? Omdat ik het troep vind hihi. Waarom? Nou.. ik vertel jullie een verhaaltje. Mijn moeder heeft zowel Herba Life als Cambridge gedaan. Beide zijn shake dieëten. Je drinkt dus de hele dag door alleen maar shakes en heel af en toe mag je een speciaal reepje. Je valt af. Heel snel. Heel veel. Super leuk natuurlijk, maar wat het met deze dieëten is, is dat je voedingsstoffen weg laat of hier heel erg mee gaat minderen. Uit eindelijk ga je weer normaal eten, wat in jouw ogen normaal is — kan clean zijn.. maakt niets uit, maar zodra jij weet echt gaat eten ipv al die shakes drinken, komt het gewicht er 2x zo hard weer bij aan. Doordat jij nu opeens weer van een aantal voedingsstoffen meer gaat binnen krijgen en jouw lichaam hier niet aan gewend is, zal je lichaam dit dus op slaan als vet waardoor je alleen maar aan komt! Mijn moeder was met Cambridge 15 kilo afgevallen in 3 maanden. Binnen een maand zat dit er weer aan, ondanks dat zij gezond at. Niet doen dus. Troep. Wil je afvallen? Doe dit dan door middel van goede en gezonde voeding en door te sporten. 

Waarom zeggen de meeste mensen dat kracht beter voor vetverlies is dan cardio?
Bij krachttraining bouw jij spiermassa op, meer spiermassa betekend een hogere verbranding dus zul je dagelijks meer vet verbranden. Daarnaast hebben jouw spieren na een training calorieën nodig om te herstellen, je spieren nemen deze calorieën op waardoor ze sterker terug komen. Zo’n herstel duurt best wel een tijdje, dus dit betekend dat je naverbranding een langer is. Bij cardio sta je even een half uurtje op de crosstrainer, zit je hart ongeveer in je keel en na dat half uurtje ben je klaar. Je verbrand nog wel door, maar niet zo lang meer omdat spieren minder actief geweest zijn. Dus vandaar de uitspraak dat krachttraining beter is voor vetverlies dan cardio. Uiteraard heeft het met krachttraining wel veel meer tijd nodig dan met cardio. 

Hoe bereken je de calorieën in bijvoorbeeld recepten?
Als jij wil berekenen hoeveel calorieën er in een recept zitten, zal je van elk ingrediënt moeten opschrijven hoeveel calorieën daarin zitten en dat bij elkaar moeten optellen. Je maakt een cake en gebruikt bijvoorbeeld 100 gram havermout, 1 ei, 2 bananen, 20 gram rozijnen enzovoort. Van elk ingrediënt moet je dan bij de voedingswaarden kijken hoeveel calorieën hierin zitten, deze vind je op de verpakkingen van de producten. Zo kun je alles bij elkaar optellen en dan heb je het aantal calorieën van de hele cake. Zo kun je dit ook voor de macro’s doen. Je koolhydraten, eiwitten en vetten.

Volgende week hoop ik toch wel op wat meer vragen hoor! Reageren jullie hieronder als jullie een vraag voor me hebben?

Veel liefs, Carmen.

Je kunt me ook volgen op Instagram, Facebook & Bloglovin’.

IMG_20140929_172318_resized
————————————————————————————————–
20140929052008-1_resized

A new week with new questions. Unfortunately I didn’t receive that many questions this week, so I didn’t had much to answer. Because of this, I tried to answer these questions as broad a I could! Have fun reading / learning, hihi. 

How do you handle meetings with friends/family? Even though everybody thinks you ‘can at least drink one beer?’
Well, this isn’t really a big problem for me actually. As first; I don’t drink. Never did, don’t want to do it and don’t want to ‘learn’ it. This makes it a little bit easier. As second; I almost never go out. I think I’m going out for like, 2 or 3 times a year. When I go out, I act like a fool, I’m dancing the whole evening and that’s all. As third; No is no. When someone offers me something and I don’t want it, I say no. The people in my are who know me, also know my lifestyle, so they accept it just the way it is. If they don’t accept that, it’s their problem, not mine haha. Luckily my boyfriend has the same lifestyle as me. So sitting on the couch with a bag of chips is for us both a no-go. Of course I allow myself something now and then, but if I’m not in the mood or I just don’t want it.. I’m not gonna do it. And if I do want to do it, I just do it! On saturdays I never say no. That’s my cheat day. #yay!

What do you thing of supplements like Herba life, Cambridge, Shreds and those things?
This is something I’m actually a big, a really true honest really really big opponent from. Really bad. Why? Because I think it’s crap. Why? Well.. I’m gonna tell you a little story. My mother tried Herba life and later she tried Cambridge. Both a diets based on shakes. It means you’re drinking shakes the whole day and every now and then you’re allowed to eat some kind of special bar. You loose weight. Very fast. A lot. That’s the goal of course, but what’s the problem with these diets is that you leave several nutrients away or you consume them very little. After you lost the weight you wanted, you’re going to eat normal, what’s normal in your eyes — this can be healthy and clean, it doesn’t matter, but after your going to eat instead of drinking those shakes, your going to gain that weight twice as fast. Because you’re consuming all those nutrients again, your body isn’t used to that anymore so it will store this as body fat which will make you to gain weight! My mother lost 15 kg on the Cambridge diet in 3 months. When she began to eat, she gained these 15 kg within a month, even though she ate healthy and clean. Conclusion; Don’t do this. Do you want to loose weight? Do this by healthy and good food en by working out.

Why do people day that weight lifting is better for loosing body fat then cardio?
With weight lifting, you gain muscle mass and more muscle mass means a higher metabolism so you’ll burn more fat daily. Besides this your muscles need calories after a hard training, your muscles ‘eat’ those calories and use them to recover. A recovery might take a while, so this means that your after-burning is longer. With cardio you can stand on a elliptical trainer for half an hour, your heart is beating in you throat and after that half an hour you’re done. You keep burning, but your muscles haven’t been that active, so your after-burn isn’t that long. This is why people say that weight lifting is better then cardio. Of course it might take a little more time with weight lifting then with cardio.

How do you calculate calories in recipes for example?
If you want to count how many calories there are in a recipe, you have to write down the nutrition values of every ingredient and add them all together. For example, you bake a cake and u use like 100 grams of oats, 1 egg, 2 banana’s and 20 grams of raisins or something. You have to check the nutritional values of every ingredient, you can find these on the package of the products. When you did this you can add them all together and that’s how you calculate the calories of the entire cake. This way you can also calculate your macro’s. That are your carbohydrates, protein and fats.

I hope to have some more questions new week guys! Do you comment underneath this blog if you have some questions for me?

Much love, Carmen.

You can also follow me on Instagram, Facebook & Bloglovin’.

IMG_20140929_172318_resized

Advertenties

7 gedachten over “#4 FAQ”

 1. Hoi Carmen,

  Ik lees het nu voor het eerst en vind het erg leuk! Ik heb zeker een vraag. Ik heb een tijdje met mijn man meegedaan met een soort bodybuilding dieet. Ging erg lang goed maar ben zo langzamerhand wel klaar met rijst en kip tussen de middag. Heb jij nog tips voor een lekkere lunch met kip? ( lust echt geen vis namelijk)

  Groetjes Lotte

  1. Heey Lotte!!

   Leuke vraag! Ik ga hem meenemen in mijn FAQ! Ik heb eventueel nog wel wat lunch tips op mijn blog verder staan, misschien lekkere wraps met avocado en kip? Maar ik zal de vraag sowieso meenemen. ❤

   Liefs, Carmen

 2. Hoi Carmen,
  Ik voetbal op een aardig niveau en dit doe ik 3-4 keer per week. Toch zou ik wat meer mijn benen op pure kracht willen trainen. Ik weet alleen hoelang je spierpijn kan hebben na een dag je benen te hebben getraind. Mijn vraag is dan ook: hoe kan ik toch de kracht in mijn benen vergroten zonder ontzettend veel spierpijn te krijgen dat ik niet meer goed kan functioneren met voetbal? Sorry voor de best moeilijke vraag!
  Groetjes!

 3. Hey Carmen,

  Ik heb een vraagje; wat kan je het beste drinken als je uit gaat als je geen alcohol wil drinken, naast water? In cola zitten natuurlijk veel suikers en nu bestel ik meestal Icetea maar is dat wel goed?

  Ben benieuwd naar je antwoord ! 😄

  Liefsssss xx

 4. Heel erg leuk!! Ook heel erg leuk om te zien dat je mijn vraag mee hebt genomen! Ik vind het nog maar moeilijk om mijn zaterdagen in te delen zonder feestjes hoor. Jeetje wat klinkt dat stom nu ik het typ.

  Maargoed. Ik ga nu even je andere FAQ’s lezen! Keep goiinngggggg!

  1. Maar dat moet je ook absoluut lekker blijven doen meid! Als je van de zaterdag gewoon jouw cheat day maakt, kun je lekker blijven partyen hihi. 💕 No hard feelings! Bedankt voor je vraag meis.

   Dikke kus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s