FAQ

#2 FAQ

20140929052008-1_resized
Daar issie dan, FAQ-nummer twee. Nieuwe ronde, nieuwe vragen.. Lees snel verder!

Hoe vaak train je in de week?
Ik train vijf keer in de week, op de maandag, woensdag, donderdag, zaterdag & zondag.

Hoe bouw je je trainingen op in de sportschool?
Ik hou ervan zo zwaar mogelijk te trainen en mijn kracht uiteraard ook op te bouwen. Meestal doe ik elke oefening 4 setjes. De eerste vier sets doe ik 12 – 15 herhalingen op een gewicht wat ik net kan volhouden en de laatste set doe ik 6 – 10 herhalingen op een gewicht wat ik eigenlijk net niet kan volhouden. Op deze manier vergroot je je kracht en bouw je goed spiermassa op!

Maak je je schema’s zelf?
Ja, voor mijn training ga ik er altijd even voor zitten en schrijf ik op welke oefeningen ik graag wil doen. Ik variëer zo veel mogelijk, dus elke week heb ik weer verschillende oefeningen in mijn training zodat mijn spieren worden uitgedaagd en niet gewend raken aan de oefeningen.

Train je liever alleen of met een buddy?
Ik train meestal alleen. 1 x in de week volg ik een groepsles, ClubPower en 2 keer in de week ( in het weekend ) train ik met mijn vriend, Kjell. Ik vind het super fijn om met hem te sporten omdat hij ook super gemotiveerd is en lekker wil knallen in de gym. Daarnaast heeft hij heel veel verstand van goed trainen door zijn opleiding, dus hij is ook nog eens een soort personal trainer voor me. Neem eens een kijkje op zijn website; Kjell4Fit!

Hoe verlies je buikvet?
Om buikvet te verliezen moet je vet over je volledige lichaam gaan verliezen. Helaas kun je geen plaatselijk vet verliezen, er zijn dus geen speciale oefeningen die ervoor zorgen dat jij je buikvet kwijt raakt. Door onder je dagelijkse caloriebehoeften te zitten en daarnaast genoeg te sporten zal jouw vetpercentage dalen en daarbij zal ook jouw buikvet langzaam verdwijnen.

Hoe hou je bij wat je eet en hoe hou je je macro’s bij?
Ik gebruik de app MyFitnessPall. Je kunt een account aan maken en onder het kopje ‘Doelen’ jouw behoeften veranderen. Zo kun je zelf aangeven hoeveel calorieën je dagelijks wilt consumeren en wat jouw macro’s zijn. In de vorige FAQ heb ik uitgelegd hoe je deze berekend. Je kunt vervolgens alles invullen wat je die dag gegeten hebt en dan bekijken hoe het binnen je macro’s heeft gepast. Ik vind het zelf prettig om het van te voren in te vullen, zodat ik in ieder geval weet dat het klopt aan het einde van de dag.

Hoe lang wacht je voor je gaat trainen na een maaltijd?
Ik sport zelf altijd ’s morgens na het ontbijt, dus dan wacht ik altijd een uurtje ongeveer. Als ik ’s avonds sport na het avond eten, wacht ik altijd liever wat langer omdat je je dan wat voller voelt. Het is sowieso verstandig om 1 – 2 uur te wachten na het eten, anders gaat het in de weg zitten en geloof me, dan train je niet lekker!

Waar koop jij je supplementen en welke gebruik je?
Ik koop mijn supplementen bij Body&Fit shop. Door op de banner te klikken op de linkerkant van deze pagina wordt je direct doorverwezen naar de pagina van Body&Fit. Ik gebruik eiwitten voor na de training, smartbars als tussendoortje, sports pannenkoeken als ontbijt of lunch, pindakaas als beleg en superfoods als lekkere toevoeging. In mijn blog Body&Fit top 10 vind je mijn favoriete producten! Ik krijg ook wel eens pakketjes van FitnessGuru, hier heb ik ook verschilllende reviews over geschreven!

Dat was FAQ nummer 2! Volgende week komt er weer een nieuwe. Heb je vragen? Twijfel niet om ze te stellen. Ondertussen kun je me blijven volgen op Instagram, Facebook & Bloglovin’!

Veel liefs, Carmen.
IMG_20140929_172318_resized
——————————————————————————
20140929052008-1_resized
There it is, FAQ number two. New round, new questions.. Keep reading!

How often do you train?
I train five times a week, on Mondays, Wednesdays, Thursdays, Saturdays and Sundays.

What does your training look like?
I love to train as heavy as I can and to build up my strength and muscle mass. Most of the time, I do four sets. In the first three sets I repeat the exercise 12 – 15 times on a weight I can finish with a little bit of difficulty. The last set, I’ll repeat the exercise 6 – 10 times with a weight I actually can’t, because it is a little bit too heavy. If you train like this, you will build up some muscle mass, so you’ll getting stronger!

Do you make your own training schedules?
Yes, before my training I sit down and write down the exercises I want to complete that day. I make sure there will be as much variations as possible in my schedule, so my muscles will stay challenged every training and they won’t get used to the exercises.

Do you rather train alone or with someone else?
I mostly train on my own. Once a week I follow a ClubPower class and two times a week ( in the weekends ) I work out with my boyfriend, Kjell. I really love to train with him because he is also super motivated and wants to act like a beast during the workout. Besides that he really knows about the right way of training because of his education, so he is also kind of a personal trainer for me. You should check out his website; Kjell4Fit!

How do you loose belly fat?
To loose belly fat, you have to loose fat at your entire body. Unfortunately you can’t burn fat on special places, there are no special exercises which will help you to loose fat only at your belly. By eating good and a little bit less then your maintain and by working out enough, your body fat will get lower and your belly fat will slowly disappear.

How do you track your macro’s and what you eat?
I use the app MyFitnessPall. You can make your own account and underneath the head ‘Goals’you can fill in your own goals and needs. You can fill in how many calories you want to consume daily and what your macro’s are. In the earlier FAQ, I explained how you can count your macro’s. You can fill in what you’ve ate that day and then you can check how it has fit your macro’s. I like to fill everything in before I ate it. This way I am sure that everything fits in my macro’s and that I’ve consumed enough that day.

How long do you wait before you go training after a meal?
I always work out in the mornings after breakfast, so I’ll wait an hour or something then. When I work out in the evenings, I like to eat a little bit longer because you feel a little bit fuller then. It is smart to wait at least 1 – 2 hours after eating before you go to the gym, and I can tell you that training with a full stomach is very annoying.

Where do you buy your supplements en which one do you use?
I buy my supplements at Body&Fit shop. By clicking on the banner at the right side of this page, you’ll be directly send to the website. I use Whey protein, smartbars, peanut butter, sports pancakes and super foods. I also get some packages sometimes from FitnessGuru, I love their products and I also wrote some reviews about them!

That was FAQ number two. Next week there will be an other one! Do you have any questions? Don’t doubt to ask them! Stay in touched by following me on Instagram, Facebook & Bloglovin’!

Much love, Carmen.
IMG_20140929_172318_resized

Advertenties

Een gedachte over “#2 FAQ”

  1. ik heb wel een vraagje voor aankomende maandag 🙂
    is het belangrijk dat je op je ademhaling let tijdens je oefeningen, wanneer je inademt en wanneer je uitademt ? ik heb hier wel eens iets over gehoord, maar begrijp het niet helemaal haha. misschien dat jij me kan helpen 🙂
    thanks girl 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s