Draag, Fitness & Health, Ren, Review

Nike Zoom Elite

IMG_20140831_074419_resized - kopie
Na de test run van gisteren die, letterlijk, in het water was gevallen probeerde ik het vandaag nog eens! De nieuwe Nike Zoom Elite. Een schoen met een killer uiterlijk waar je alleen maar geweldige runs mee kan rennen. Ik kreeg de schoen opgestuurd door Run2Day en testte ze voor jullie! Bij deze mijn eerlijke oordeel.

Toen ik de schoen aantrok merkte ik meteen al hoe lekker ze zaten. Ze sluiten goed aan, je hakken glippen er niet uit en krijgen ook geen ruimte om dit te doen. Het voetbed is prettig, er zit een fijne demping in wat je ook al goed merkt wanneer je er gewoon mee wandelt. De schoen is wat breder bij de neus, waardoor je tenen niet afgekneld raken en genoeg ruimte hebben mee te vormen tijdens het rennen.

Wat ik jullie natuurlijk alvast kan vertellen; ze zijn niet waterdicht. Nou zijn de meeste hardloopschoenen dat ook niet, maar dit was uiteraard mijn eerste ervaring met de schoen. Naast deze ervaring heb ik vanochtend een heerlijke 8 kilometer kunnen lopen op deze beauties. De schoen is erg licht dus je hebt niet het idee dat je met twee betonblokken aan je voeten loopt. Feels like flying. En zo is het echt.

Ik kreeg als tip van Run2Day om te proberen te rennen op de bal van je voet. De meeste zolen van hardloopschoenen zijn namelijk 12 mm, deze is maar 8 mm. Je landt dus wat sneller, dus zul je een wat ‘hardere’ klap kunnen krijgen als je op de hakken landt. Goed voor de kuitjes kan ik je vertellen, deze manier van rennen. Ik zelf heb een beetje last van overpronatie, dat houdt in dat mijn enkels geneigd zijn naar binnen te klappen. Deze schoen biedt daar wat minder steun voor dan de Nike Structure, je moet er dus zelf een beetje op letten. Dit is natuurlijk ook geen probleem, want zo wordt je er wel bewust van!

De schoen ziet er verder natuurlijk prima uit. Ik hou zelf van roze & paars, een echte girly girl,  maar het gele Nike teken vond ik toch ook wel echt heel tof. Ik vind het een heerlijke hardloopschoen en ga er ook zeker vele kilometers op maken. Ik ga ze denk ik niet gebruiken als ‘casual’ schoen zoals de Nike Free’s, maar wel als schoen in de sportschool. Vanaf volgende week, na de Marktstadrun, wordt het weer volop liften, dus dan mogen deze babies me bijstaan en helpen met mijn gainzzzz.

Je kunt de schoen bestellen in een winkel bij jou in de buurt of via de website van Run2Day voor € 129,95!

Liefs, Carmen
Je kunt me ook volgen op Instagram, Facebook & Bloglovin’.
IMG_20140830_140550_resized

———————————————————————

IMG_20140831_074419_resized - kopie
After yesterdays run that, literally, fell into the water I tried it again today! The test run on the new Nike Zoom Elite. A shoe with a killer look, you can only run awesome runs with this shoe. Run2Day send me the shoe to try out for you guys. So here is my honest opinion about the Nike Zoom Elite.

When i put the shoe on, i noticed immediately that the shoe was super comfortable. The fit was perfect, your heels wouldn’t slip and didn’t get any space to do this. The inside shoe sole was comfortable as well, the damping was nice, even though you just walk with it you could notice this. The shoe is a little bit wider at the nose, so your toes are able to move during the run.

I can all ready tell you that the shoes aren’t waterproof. Well most of the running shoes aren’t, but this was my first experience after yesterdays Rainy Run. Next to this experience I ran a great 8 k run this morning on these beauties. The shoe is very light, so you don’t have the feeling you run with 20 kg extra or something. Feels like flying. And so it truly is.

Run2Day gave me the tip to run on the front of your feet. So don’t land on your heels, but more on your toes. Most shoe soles have a height of 12 mm, this shoe only has a height of 8 mm. That means that you’re a little bit closer to the ground, so you can get a harder crash when your feet touch the floor. Great for the calves, running like this. My feet have over pronation. This means that my ankles want to move themselves a bit to the inside. This shoe doesn’t have that much support as the Nike Structure, so you have to focus on that yourself. Nothing wrong with that of course, at least you’re focusing on that point now!

Besides all this, the shoe looks stunning. I really like pink & purple, a real girly girl, but the yellow Nike sign was also really awesome. I love wearing these as running shoes and I think i’ll run many kilometers on these lovelies. I am not going to use the shoe as a ‘casual’ shoe like the Nike Free’s, but I will use them as a gym shoe very soon. In a week, after the Marktstadrun,  I’ll be back at lifting weights, so these babies can join my then on my journey of getting gainzzzz.

You can buy the shoe in your nearest Nike store for € 130,- or go to the website and click here.

Love, Carmen.
You can also follow me on Instagram, Facebook & Bloglovin’.
IMG_20140830_140550_resized

Advertenties

Een gedachte over “Nike Zoom Elite”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s