Fitness & Health, Motiveer, Ren

From 0 to 11

IMG_20140824_100758_resized
Even een blog over hardlopen. Zoals jullie weten loop ik de laatste tijd erg veel, lees; om de dag. Op dit moment train ik hard voor de Marktstadrun in Purmerend 7 september. Deze is 13 kilometer. Velen vroegen mij hoe het me is gelukt om in een korte tijd van 0 naar 11 km op te bouwen.

Rennen is voor mij persoonlijk vooral een kwestie van volhouden. Het is best lastig om op te bouwen als je nauwelijks tot geen conditie hebt. Naast dit probleem ben ik ook nog eens zo astmatisch als het maar kan, dus dat is natuurlijk een top combinatie! Ik heb eigenlijk helemaal niet opgebouwd.. ik ben gewoon heel slow gaan joggen en deed uiteindelijk 40 minuten over mijn eerste 5 km. Vanuit daar ben ik gaan opbouwen.

Voor sommigen helpt het om hun conditie te trainen door middel van interval trainingen. Door mijn freakin’ astmatische conditie is dat een no-go voor mij. Dan kun je me na afloop aan het zuurstof leggen. Wat het prettigst werkt voor mij persoonlijk is één tempo zoeken. Een tempo wat me lekker ligt en waar ik mijn ademhaling mee onder controle heb, zo weet ik dat het makkelijker lukt om een langere afstand achter elkaar te lopen! #chill

Music is the key. Dat is zeker waar. Zonder oordoppen in en een lekkere muziek mix op kan ik niet rennen. Mijn favoriete mixtapes haal ik vooral van SoundCloud af. Daar kun je ze gewoon gratis downloaden. Download er ééntje van ruim een uur, zo kun je in ieder geval een lekker tijdje lopen! Zoals ik al zei, rennen is een kwestie van volhouden. Wil je stoppen? Kick your own ass bitch!

Even alle info op een rijtje. Probeer eerst op een  slow pace een vijf kilometer te lopen. Niet te snel, zorg dat je nog in staat bent mee te zingen met de muziek. Zoek een tempo wat je lekker ligt en waar je makkelijk een wat langere afstand mee kan lopen. Bouw je liever anders op, wandel dan na 2 minuutjes rennen ongeveer 30 secondes. You can do it!

Liefs, Carmen
IMG_20140822_073726_resized
————————————————————————–
IMG_20140824_100758_resized
Just a little blog about running. Like you might know, i run very often the last couple of weeks, read; every two days. At the moment i’m training for the Marktstadrun in Purmerend at September 7th. This run is 13k. Lots of you asked me how i did it to build my running from 0 to 11 k in a short mount of time.

For me, running is just keep going. It’s pretty hard to build a nice 5 k run when you’re totally out of shape. Besides this problem, i’m also as asthmatic as a person can be, so of course that’s the best combination everrrr! I actually never really build my run.. i started running very slow, more like jogging and i managed to run my first 5k in 40 minutes. That’s when i started to build up.

Some people like it to train their condition by doing an interval training. Because of my asthmatic problems, that’s a no-go for me. Then you can take me to the hospital afterwards. I like to run in one nice rhythm. A rhythm which i feel good about, where i can control my breathing and i know that i’ll be able to run at this pace for a longer time. This way i know i’ll be able to run a longer distance! #chill

Music is the key. So true. Without music i can’t run. I always download my favorite mixtapes at SoundCloud. You can download music for free there. The mixtapes i download are at least 60 minutes, that way i know for sure that i can, you know, run my run. Like i said before, running is just keep going. Do you want to quit? Kick your own ass bitch.

A little conclusion here. Try to run a slow, relaxing 5k first. Don’t run too fast. Make sure you’ll be able to sing with the music or talk to someone. Find a pace/rhythm that fits you and that you know you are able to run a longer distance. If you want to really ‘build a run’, run for two minutes and walk for 30 seconds then. You can do it!

Love, Carmen
IMG_20140822_073726_resized

Advertenties

Een gedachte over “From 0 to 11”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s