Diner, Eet, Fitness & Health, Lunch

Mexican Lunch

Dutch – English
IMG_20140814_135305_resized
Tegenwoordig merk ik dat ik het wat prettiger vind om groter te eten in de middag, dan in de avond. Een bordje met rijst, groenten en kip vind ik dan alleen weer zo saai, dus vandaag probeerde ik eens wat anders. Mexicaans eten, maar dan gezond & vegetarisch!

Wat heb je nodig?
1 Corn&Wheat Tortilla

95 gram vegetarisch ‘gehakt’ (optioneel; mager rundergehakt)
35 gram ongekookte zilvervliesrijst
20 gram rode ui
1 teentje knoflook
65 gram rode paprika
50 gram wortel
20 gram tomaat
Theelepel olijfolie

Wat moet je doen?
Snijdt alle groenten in kleine stukjes. Je kunt ervoor kiezen de rode ui als ringetjes te houden, maar ik vind het wat lekkerder als deze ook fijn gehakt zijn. Als alle groentes gesneden zijn kun je een pannetje water aan de kook laten brengen, zodra het water kookt voeg je de rijst hieraan toe. Verhit een theelepel olijfolie in een pan met laag vuur en voeg hier vervolgens de vegetarische gehakt aan toe. Roer dit een beetje door en voeg vervolgens de groentes toe. Laat het geheel even warm worden en blijf het goed doorroeren. Zodra de rijst goed is kun je deze afgieten en toevoegen aan de gehakt/groenten mix. Roer dit ook allemaal even goed door en warm ondertussen de tortilla wrap op in de magnetron. Doe dit niet te lang, 1 minuutje op 600 watt is genoeg, anders wordt hij knetter hard. Leg de tortilla wrap op een bordje, schep de inhoud erop en je kunt smullen van je Mexicaanse gerechtje!

Eet smakelijk!

Veel liefs, Carmen.
IMG_20140814_135340_resized
——————————————————————–
IMG_20140814_135305_resized
I’ve noticed these days that i like it better to ‘eat bigger’ for lunch then for dinner. I don’t want to have a boring meal like rice, veggies and chicken every day, so i tried something else! Mexican food, but then the healthy & vegetarian way!

What do you need?
1 Corn&Wheat Tortilla

95 grams vegetarian ‘minced meat’ (optional; regular minced meat)
35 grams uncooked rice
20 grams red onion
1 garlic clove
65 grams red bell pepper
50 grams carrot
20 grams tomato
Teaspoon olive oil

What do you have to do?
Chop all the vegetables in little pieces. You can choose to keep your red onion as rings, but i like it better when it’s also chopped. If you chopped all your vegetables you can heat up a little pan with water, when the water cooks you can add your brown rice. Heat up a little teaspoon olive oil in a pan on low fire and add your vegetarian minced meat. Keep stirring and add your vegetables. Heat up the mixture a bit and make sure you keep stirring so it won’t burn. When the brown rice is cooked, you can get rid of the water in the pan and add the rice to the mixture. Stir this together and in the meantime you can warm up your tortilla wrap in the microwave. Make sure you don’t do this too long, only for 1 minute because it might be very hard other wise. Put your tortilla wrap on a plate, put the mixture on there and you can enjoy your Mexican dish!

Enjoy!

Much love, Carmen.
IMG_20140814_135340_resized

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s