Draag, Fitness & Health, Ren, Review

Nike Free 5.0

Dutch – English
IMG_20140616_153657_resized

Na verschillende dingen geprobeerd te hebben met deze babies, is hier dan finally mijn review over de nieuwe Nike Free 5.0 top schoenen. Ik heb ze gebruikt als casual schoen, in de sportschool en met het hardlopen. Hier volgen mijn meningen.

Eerste indruk:
Toen ik ze voor het eerst spotte op de website van Run2Day, was mijn eerste indruk; Wauw. Wat een super mooie, en toffe schoen! De kleur is fel, heerlijk, daar hou ik van. De schoen oogde op de website best wel groot, maar dat wilde ik natuurlijk wel eens in het eggie zien. Eenmaal in mijn bezit was ik nog verliefder. De schoen is super subtiel en vormt mooi aan de voet. De kleur is werkelijk waar prachtig, ik ben echt in love met paars en roze, dus dit is echt een topper voor mij! De schoen is absoluut niet lomp of groot, en je krijgt er geen platvoetjes van. Dat is alweer één zorg minder.

De pasvorm:
Ik bestel voor Nike schoenen altijd maat 38,5. Ik heb normaal gesproken maat 38 in schoenen, maar in sportschoenen vind ik het prettiger om ze wat groter te bestellen. Dit was een goede keuze want de schoen past perfect. Het voetbed is heerlijk zacht en veert lekker mee als je loopt. Het welbekende irritante ‘lipje’ in het midden van de schoen is van een heel klein zacht stofje gemaakt. Deze irriteert dus helemaal niet en voel je nauwelijks zitten. Ik vind het zelf het prettigst deze schoenen te dragen zonder sokken of met zo’n klein ballerina sokje. De schoen zit echt heerlijk en is heel erg licht, het voelt alsof je een tweede huid aan hebt.

IMG_20140614_162336_resized_1
Casual:
Omdat de schoen zo mooi en subtiel is, vind ik het ook heel erg prettig om deze gewoon te dragen onder een spijkerbroek. Het ziet er niet echt uit als een hardloop/sportschool schoen, dus ze zijn prima te dragen zo. Zelf vind ik de schoen makkelijk te combineren bij verschillende kledingstukken. Ze kunnen zowel onder een lichte als een donkere spijkerbroek. Doe er een leuke witte/zwarte/roze/weetikveelwelkekleurjegraagdraagt croptop of normale top op, en je outfit is compleet! Ze staan sportief en lopen ook nog eens heerlijk, dus deze gaan sowieso mee in de koffer!

De sportschool:
Vind ik de schoen geschikt voor in de sportschool? Jazeker. Maar pas op! Niet voor alle dagen. Zoals jullie misschien wel weten ben ik een groot fan van de welbekende ‘legday’. Vol goede moed trok ik mijn nieuwe shoezies aan en begon ik aan mijn legday. Op zich kan het prima, maar niet voor de manier waarop ik mijn training in ging. Beuken, heavy liftin’ snap je. Helaas bieden deze schoenen voor dat soort dagen niet zo veel steun. Wel heb ik de schoenen ook bij mijn borst/bicep/tricep training aangehad en daar vond ik ze erg geschikt voor! Met mijn rug/buik training vond ik de schoenen ook erg prettig, vooral bij oefeningen voor de onderbuik. De schoenen zijn licht, dus met legraises is dat zeer prettig.
20140618_075458_resized
Hardlopen:
Nu komt het gedeelte waar de schoenen eigenlijk voor bedoeld zijn; hardlopen! Zoals ik al aangaf is de schoen heel erg licht, wat super lekker loopt. Ook bij hardlopen voel je dit meteen. Je hebt het gevoel alsof je vliegt en elke keer je de grond raakt, weer omhoog veert. Ik heb er alleen nog maar een 5 km mee gelopen, maar de schoen voelde aan alsof het meer wilde. Prima voor wat langere afstanden dus. Ik zelf heb erg zwakke knieën waardoor ik dus goede support in een schoen nodig heb. Tijdens het rennen heb ik hier geen last van gehad, maar achteraf voelde ik mijn knietjes toch. De schoen bied in dit geval wat minder stevigheid dan bijvoorbeeld de Nike Structure 17. – Voor een review klik HIER – Mocht je een ervaren renner zijn zonder knie problemen, dan denk ik dat je verliefd gaat zijn op deze schoen! Nikes geven je vleeeeeeeugelss!

Je kunt de Nike Free 5.0 kopen in het Paars, Zwart & Roze voor de actieprijs van € 94,95 via Run2Day! Normaal gesproken zijn ze € 114,95. 
LET OP: Deze actieprijs hoort bij de Shoe2Care actie van Run2Day! Geef jouw oude hardloopschoenen een tweede leven door ze in te leveren bij een Run2Day shop bij jou in de buurt en ontvang € 20,- korting op een nieuw paar! Kijk op de website voor meer informatie.

Veel liefs, Carmen.
20140618_075453_resized 

——————————————————————————
IMG_20140616_153657_resized

After trying different things with these babies, is here finally my review about the new Nike Free 5.0 awesome shoes. I used them as a casual shoe, as a gym shoe and as a running shoe. Here are my opinions!

First impression:
When i saw the shoe for the first time on the website of Run2Day,  was my first impression; Wauw. What a gorgeous and awesome shoe! The color is bright, nice, i love that. The shoe looked pretty big on the website, but i wanted to check that in real life. When they arrived, i really fell in love. The shoe is very subtle and fits perfectly. The color is beautiful for sure, i love purple and pink, so this is a great shoe for me! The shoe isn’t big at all, you won’t look like mister Big Foot. One care less.

The fitting:
When i order Nike shoes, i always take a size 7,5 (38,5 EU sizes). Normally i have a size 7 in normal shoes, but for workout or running shoes, it’s better to take a bigger size! This was a great choice because the shoe fits perfectly. The shoe sole is really soft and seems to bounce while you’re walking. The well-known annoying ‘flap’ between the shoes is made from soft material. It doesn’t annoy at all and it even seems like it isn’t even there! In my opinion, i love wearing the shoes without socks or with a little low shoe sock. The shoe fits nice and is very light, it feels like a second skin.

IMG_20140614_162336_resized_1
Casual:
Because the shoe is so nice and subtle, i love wearing these babies underneath a jeans or something. It doesn’t really look like a running/workout shoe, so they are perfectly fine as a casual shoe. In my opinion the shoe is easy to combine with several clothes. You can wear them underneath a lighter or a darker jeans as well. Wear a nice white/black/pink/whocareswhatcoloryouwanttowear croptop or normal top above it, and your outfit is complete! The shoes look very sportive and walk like heaves. These babies will go into my suitcase this holiday!

The gym:
Do i think this shoe is good enough for the gym? Yes, i do. But watch out! Don’t use this shoe on every day. As you might know, i am a big fan of the well-known ‘legday’. I put my new Nikes on and started my legday as a beast. Nothing wrong with that, but the shoe isn’t really good for the way i wanted to provide my workout. Beastin’, Heavy liftin’ you know. These shoes don’t really give the right support during a legday. I also worn the shoes during my chest/bicep/tricep workout and in that case, the shoe is perfect. During my back/abs workout i really loved the lightness of the shoe during some lower ab exercises.

20140618_075458_resized
Running:
Now the most important part; Running. Like i already said before, the shoe is very light, which is super nice during a workout. When you run you feel this immediately. It feels like you’re flying and every time you touch the floor, you bounce back up. On only ran a 5K with the shoes, but it felt like they wanted more! Pretty fine for longer distances. I have very weak knees, that means i need the best support in a shoe. During the run i didn’t feel my knees at all, but afterwards i did. The shoe had less support then the Nike Structure 17 for instance. – Click HERE for a review – If you are an experienced runner without knee problems, i am sure you’re going to fall in love with these shoe. Nikes gives you wingssssss!

You can buy the shoes at the Nike store for € 115,-

Much love, Carmen.
20140618_075453_resized

Advertenties

2 gedachten over “Nike Free 5.0”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s